Sandberg: – Arbeiderpartiet bør skamme seg

JESSHEIM (NRK): – Glem 10 000 Syria-flykninger, og kutt ut tomt prat om solidaritet. Det var Per Sandbergs oppfordring til Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet i 1. mai-talen på Jessheim.

Per Sandberg

Per Sandberg holdt en appell på Jessheim torg fredag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg skal åpne med å komme med et dementi. I Dagbladet har Siv Jensen sagt at jeg ikke er en bråkmaker. Det vil jeg dementere, for det kommer til å bli utrolig mye bråk fremover.

Slik innledet Per Sandberg 1. mai-talen sin på Jessheim. Så gikk han til frontalangrep på Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet.

– Støre snakket om solidaritet og gikk til angrep på Frp for mangel på det samme. Arbeiderpartiet bør skjemmes. De bør skamme seg, sa Sandberg.

Les: Støre angrep Høyre og Frp i sin 1. mai-tale

Han pekte på godt over en halv million som står utenfor arbeidslivet i Norge etter åtte rødgrønne år, på nær 300 000 i helsekø i samme periode, på de som har stått og står i psykiatrikø, og på barnevernsbarn som ikke har blitt møtt med nødvendig kompetanse.

– Støre sa han skulle reversere det vi gjør i arbeidslivet med blant annet midlertidig ansatte. Hvis de er så mot midlertidig ansatte, så forby det da. Det Robert Eriksson gjør er å tilpasse lovverket til dagens situasjon. Og det vil hjelpe flere inn i arbeidslivet.

– Useriøst med 10 000 syriaflyktninger

Per Sandberg gikk også til frontalangrep på Støre og Arbeiderpartiets krav om å ta inn 10 000 syriske flyktninger.

– Det vil være uaktuelt å ta inn 10 000 flyktninger over natten, og det er useriøst. Det sitter allerede 5 000 flyktninger og venter på å få komme til en kommune som det er. Men jeg garanterer at mitt landsmøte i mye større grad enn Arbeiderpartiet kommer til å hjelpe dem som trenger det i nærområdet.

Han pekte på at pengene det vil koste Norge å ta imot så mange syriske flyktninger, vil kunne hjelpe mange flere i nærområdene.

Dette er samme argumentasjon som statsminister Erna Solberg kom med da hun redegjorde for Norges innsats i forbindelse med flyktningekatastrofen i Middelhavet, Syria og Irak i Stortinget torsdag denne uken.

– Vi skal heller hjelpe 250 000 flyktninger i nærområdene. Det som er usolidarisk er at Arbeiderpartiet skal hjelpe 10 000 i Norge, sier Sandberg.

Les: Solberg: – 10 000 flyktninger er ikke realistisk
Les: Har ikke råd til å ta imot Syria-flyktninger

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger