Samarbeidspartiene møttes i Statsrådssalen på Stortinget for å fortsette forhandlingene om neste års statsbudsjett. Til møtet hadde regjeringspartienes forhandlere, Svein Flåtten (H) og Hans Andreas Limi (Frp), med seg et nytt forslag til løsning.
Ett av de såreste punktene for spesielt Venstre er imidlertid uforandret.
Åpner ikke bilpakken
– Vi har et godt tilbud med oss som inneholder mange gode tiltak på miljøsiden. Men det er ingen endringer i standpunktet når det gjelder bilpakken enn det som ble kommunisert fra både stats- og finansminister at miljøpakken som er lagt inn i budsjettet er den som er forsvarlig å gjennomføre i 2017, sa Limi på vei inn i forhandlingsmøtet.
Budsjettmøtet torsdag formiddag varte bare noen minutter før partene skiltes.
- Les NRKs Lars Nehru Sand om den vanskelige budsjetthøsten:
FORHANDLER: Venstres Terje Breivik skal sammen med KrFs Hans Olav Syversen studere tilbudet fra regjeringen før de diskuterer det med sine partigrupper.
Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpixVenstre: – Lite smart
Etter møtet sa både Hans Olav Syversen (KrF) og Terje Breivik (V) at de nå må studere tilbudet før de kommer med sine svar.
Breivik legger imidlertid ikke skjul på at han misliker at regjeringen fortsatt nekter å forhandle om innholdet i bilpakken (se faktaboks).
– Så lenge regjeringen forhandler med et ultimatum, så mener jeg det samme som jeg har ment hele tiden, nemlig at det er lite smart av en mindretallsregjering.
Bilpakken kan felle regjeringen
For bilpartiet Frp er de kompenserende tiltakene avgjørende for at de kan gå med på å øke drivstoffavgiftene. For Venstre er det nærmest umulig å støtte et statsbudsjett som gjør det billigere å være fossilbilist.
Partene har har satt søndag klokken 18 som foreløpig frist til å komme til enighet. Dette er ikke en endelig deadline, og kilder NRK har snakket med i de fire partiene er forberedt på å bruke natt til mandag på å dra forhandlingene i land.
Dersom de ikke blir enige, kan det i ytterste konsekvens føre til at statsministeren stiller kabinettspørsmål på budsjettet. Stortinget kan da velge å frede regjeringen for å unngå regjeringskrise, eller felle regjeringen slik at den må gå av.