Forventer mild straff for bortføringssiktet klient

48-åringen som bortførte sin egen datter fra Kypros satt fortsatt i avhør tirsdag ettermiddag. Advokat Mette Yvonne Larsen forventer mildere straff etter at klienten selv meldte seg for politiet.

Mette Yvonne Larsen

HAR SAMARBEIDET: Den siktede 48-åringen og påtalemyndigheten har hatt et forbilledlig samarbeid, sier mannens advokat Mette Yvonne Larsen. Hun håper samarbeidsviljen blir belønnet med mildere straff.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Siktede sitter i avhør, og det vil bli tatt en vurdering av hans videre status når avhørene er ferdig, opplyser politiadvokat Anette Steen til NRK tirsdag ettermiddag.

Mandag ankom den internasjonalt etterlyste 48-åringen med datteren sin til et barnehus på Østlandet, etter å ha inngått en avtale med norsk politi.

Et av punktene i avtalen er at moren forplikter seg til en dialog om samværsordning, opplyser mannens advokat Mette Yvonne Larsen til NRK mandag kveld.

Forventer mild behandling

Tirsdag ettermiddag sier Larsen til NRK at hun har håp om at han vil bli løslatt når avhørene er ferdig. Hun viser til at det har vært dialog mellom 48-åringen og norske myndigheter over lengre tid.

– Vi har hatt en forbilledlig god dialog med påtalemyndigheten underveis, sier Larsen, som nå håper på mild behandling for sin klient.

– Vi forventer at det vil bli en straffereaksjon, men vi håper på en mild reaksjon. Han har lagt alle kort på bordet, og vi håper nå at dette kan løses på en måte som er til det beste for alle parter.

Nå håper Larsen at dialogen om samvær mellom foreldrene kommer i gang, som var en av forutsetningene for at mannen meldte seg frivillig.

– Barnets mor har bekreftet at hun vil inngå et samarbeid med barnets far og drøfte samvær med far. Vi forventer at den dialogen kommer i gang umiddelbart til beste for barnet, sier Larsen til NRK.

Venter på gjenforening med moren

Datteren har siden mandag kveld vært i avhør. Hun er nå tatt hånd om av barnevernet, og venter på å bli gjenforent med moren så snart det er mulig, opplyser politiet.

Avtalen skal ifølge VG ha kommet på plass etter lengre tids forhandlinger.

Den norske 48-åringen har vært siktet for omsorgsunndragelse og etterlyst gjennom Interpol siden han i april bortførte sin da tre år gamle datter fra en barnehage på Kypros.

Det var jentas mor som i 2015 tok med seg datteren tilbake til den greske delen av øya. Faren anmeldte henne for omsorgsunndragelse, men saken ble senere henlagt på grunn av bevisets stilling.

En kypriotisk domstol har senere tilkjent moren foreldreretten. Oslo tingrett slo i august i år fast at jenta er ulovlig bortført, og at hun skal leveres tilbake til moren på Kypros.

Jente kidnappet på Kypros

PÅ FLUKT: Den siktede 48-åringen har vært etterlyst av Interpol siden han bortførte sin egen datter fra en barnehage på Kypros i april i år.

Foto: EBU
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger