Hopp til innhold

Fortsatte å ta imot kunder – frisør bøtelagt 20.000 kroner  

Oslo-frisøren er den eneste i Norge som er bøtelagt for brudd på forbud om virksomhet etter at regjeringen innførte strenge smitteverntiltak den 12. mars i år. Da politiet rykket ut til adressen var det flere kunder i lokalet.

Folketomt på Majorstuen etter koronautbrudd.

FOLKETOMT: Slik så det ut på Majorstuen i Oslo den 15. mars. Politiet sier at en av salongene i dette området tok imot kunder i forrige uke. Frisøren har nå fått 20.000 kroner i bot.

Foto: Eskil Wie Furunes / NRK

Politiet bekrefter overfor NRK at frisørsalongen på Majorstuen ble oppsøkt av politiet sent i forrige uke.

Politiinspektør Morten Reppen i Oslo politidistrikt sier at de hadde mottatt tips om det fortsatt var virksomhet i lokalet, til tross for at alle frisørsalonger ble pålagt å stenge dørene den 12. mars.

– Da vi kom dit, var det flere personer der inne i lokalet. Det var en person som jobbet der, sier Reppen til NRK.

Bakgrunnen for de mest inngripende tiltakene i fredstid som ble innført den 12. mars i år, var å forhindre videre spredning av koronaviruset.

Alle skoler, universiteter og høyskoler ble stengt. Med hjemmel i smittevernloven ble hudpleiere, treningssentre og frisører pålagt å lukke dørene og ikke ta imot kunder.

Reppen sier at frisøren ble bøtelagt med 20.000 kroner.

– Vedkommende viste forståelse for at dette ikke var tillatt og forelegget har blitt vedtatt, sier han.

Mørketall

NRK har vært i kontakt alle politidistriktene i Norge. Flere politidistrikt sier at de har utstedt forelegg for brudd på karantenebestemmelsene, men foreløpig er det kun Oslo politidistrikt som har avdekket brudd på bestemmelsene om forbud mot virksomhet pr. 1. april.

Politiinspektør Morten Reppen utelukker ikke at det kan være snakk om mørketall, og sier at politiet er opptatt av å markere at de tar forbudet på alvor.

– Vi følger definitivt med. Dette er en av oppgavene våre i den situasjonen vi står i, sier Reppen.

– Kan bidra til smitte

Mange savner nå frisøren sin, fastslo Mæland under regjeringens daglige pressekonferanse om viruskrisen den 25 mars.

Monica Mæland

ADVARER MOT HJEMMEFRISØR: Mange savner nå frisøren sin, fastslo Mæland under regjeringens daglige pressekonferanse om viruskrisen den 25 mars.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Men hjemmebesøk for å klippe og fikse håret nå som frisørsalongene er stengt, er ikke akseptabelt, advarte hun.

– Det er ikke noe gøy å si det, men jeg må likevel gjøre det: Det må man altså ikke gjøre. Det kan bidra til å spre smitte, og det må vi altså for all del prøve å unngå, sa Mæland under regjeringens daglige pressekonferanse den 25 mars.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger