Hopp til innhold

Bistandsadvokat: – Utløser skyldfølelse hos foreldrene

I dag ble mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs varetektsfengslet i 12 nye uker. Erik Lea, bistandsadvokat til foreldrene, sier at de to nå er i sjokk.

Erik Lea og birgitte tengs

Erik Lea, bistandsadvokaten til foreldrene til Birgitte Tengs, sier foreldrene nå både kjenner på lettelse og skyldfølelse.

Foto: NRK

Tidligere i dag ble mannen i 50-årene som er siktet for drapet på Birgitte Tengs fremstilt for fornyet varetektsfengsling i Sør-Rogaland tingrett.

«Samlet sett mener retten at det foreligger meget sterk sannsynlighet for at siktede har begått drapet», skriver tingrettsdommer Gunn Elin Lode i kjennelsen.

Siktede nekter straffskyld etter siktelsen om drap på Birgitte Tengs, og anket kjennelsen.

Erik Lea, bistandsadvokat til Karin og Torger Tengs, foreldrene til Birgitte, sa torsdag kveld at de to har det meget vanskelig.

– Foreldrene har trodd siden 1995 at det var Birgittes fetter som tok livet hennes – i snart 26 år har de levd i den tro, sier Lea.

Så kom sjokket da mannen i 50-årene ble pågrepet 1. september i år.

– De er i vantro. Det er et under at de står oppreist, mener Lea.

Mistanken mot den siktede er styrket

Den siktede mannen i 50-årene er tidligere domfelt flere ganger. Politiet mener mistanken mot han er styrket, noe de begrunner med nye svar på nye DNA-prøver.

Politiadvokat Sondre Hauge sier de nye prøvesvarene avkrefter et usikkerhetsmoment i saken: Hvorvidt DNA-treffene kunne stamme fra mannlige personer i siktedes slekt.

TATT: Mannen i 50-årene er nå varetektsfengslet i fire uker, etter at han ble pågrepet på Sørlandet i forrige uke.

Mannen i 50-årene er nå varetektsfengslet for 12 nye uker i Sør-Rogaland tingrett. Mannen nekter straffskyld for drapet på Birgitte Tengs.

Foto: PRIVAT

Erik Lea sier det er en lettelse for foreldrene om politiet nå har tatt rett mann.

– Da får de endelig et svar. Det betyr samtidig at de har tatt feil av fetteren i alle disse år. Det utløser skyldfølelse overfor fetteren. De sitter igjen med store spørsmål, forteller bistandsadvokaten.

Påtalemyndigheten har varslet rettssak neste høst.

– Hvis denne saken nå ender opp i en dom mot mannen, får foreldrene endelig svar. Men sinnet, fortvilelsen og sorgen blir ikke mindre av den grunn, sier Lea.

– Denne saken kommer aldri til å være over for dem, avslutter bistandsadvokaten.

AKTUELT NÅ