Hopp til innhold

Boligprisene flatet ut i mai

Til tross for at boligprisene beveger seg minimalt, er antall solgte bruktboliger de fem første månedene i 2014 det høyeste antallet som er registrert noensinne av Eiendom Norge.

Boligpriser oslo

PRISENE STIGER SAKTERE: Aldri før har norske eiendomsmeglere solgt så mange bruktboliger som nå. Prisene fortsetter å stige, men ikke like fort som tidligere.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Boligprisene steg 0,1 prosent i mai sammenliknet med april, viser bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Det betyr at prisene har flatet ut.

– Det ser ut til at også høsten blir flat, sier administrerende direktør Christian Dreyer i Eiendom Norge, som organiserer norske eiendomsmeglere.

Ingen tro på prisnedgang i 2014

Han har ikke noen tro på en negativ utvikling i boligprisene slik man hadde høsten 2013.

– Det er veldig lite sannsynlig at vi får et fall i boligprisene utover året. Vi har en helt annen situasjon i markedet. Det har vært mindre nybygging samtidig som kredittsiden er helt anderledes, sier Dreyer.

Dreyer tror på utflating i boligmarkedet

Dette begrunner han med at bankene i fjor hadde strenge kapitalkrav og liten villighet til å låne ut penger. Slik er det ikke lenger.

– Vi har fått en helt annen banksektor som kriger om markedsandeler på utlån. Da er det også mer utlånsvilje hos bankene når kundene kommer, sier Dreyer.

Rekordomsetning

Omsetningen av brukte boliger går imidlertid som aldri før.

– I mai i år har vi hatt en vekst i antall salg på 12 prosent. Det er den nest høyeste aktiviteten vi har registrert. Summert så langt i år har vi aldri solgt så mange bruktboliger på årets fem første måneder, sier administrerende direktør Christian Dreyer i Eiendom Norge, som organiserer norske eiendomsmeglere.

I klare tall har det blitt omsatt 9 217 bruktboliger i Norge bare i mai. I samme måned i fjor ble det omsatt 8 210 boliger.

Samtidig gikk antall dager det tar å selge boliger opp fra mai i fjor til mai i år. I mai 2013 tok det i snitt 28 dager å selge bolig, mens det i mai i år tok 36.

–Det tyder på at det er et selektivt marked der mange må ut i flere runder før de får solgt, sier Dreyer.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ