NRK Meny
Normal

Blir inspirert av Afrika

Etter mange reiser til Afrikas bakgård forteller nå kronprins Haakon om sine mange opplevelser og møter med afrikansk ungdom.

Kronprins Haakon blir inspirert av Afrika

- Dette er bilder som sitter på netthinnen og som jeg bærere med meg videre. Det gir meg inspirasjon og det er en kilde som gjør at jeg ønsker å jobbe videre med disse viktige spørsmålene, sier kronprins Haakon til NRK.

Se: Intervjuet med kronprins Haakon

Hørt opprivende historier

Kronprinsen har reist til flere land i Afrika, blant annet Sierra Leone og Burundi. På disse reisene har han sett mange mennesker som lever i ytterste fattigdom og han har hørt mange opprivede historier.

- I Burundi traff jeg mange jenter som fortalte forferdelige historier om overgrep og sin egen sikkerhet, og det selvfølgelig noe som gjør sterk inntrykk.

Kronprinsen traff også en femten år gammel gutt i fengsel i Sierra Leone som var blitt tatt for å ha stjålet en fugl, for å skaffe mat til seg og sine. Han hadde ennå ikke hatt saken sin oppe for retten, men satt i fengsel under ekstremt vanskelige og tøffe forhold.

Blir inspirert

Det er historier som dette som inspirerer kronprinsen til å jobbe videre med fattigdomsbekjempelse og FNs tusenårsmål.

På litteraturhuset i Oslo holdt kronprinsen i dag et foredrag om nettopp FNs tusenårsmål der han blant annet trakk frem sine egne erfaringer fra de mange reisene rundt i verden.

Det hele ble innledet med toner fra Rage Against the Machines ”Know Your Enemy”.

Les også: Kronprinsen om tusenårsmålene

Hele intervjuet kan man høre på Dagsnytt 18.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger