NRK Meny
Normal

Ber egen regjering jobbe raskere

Christian Tybring-Gjedde (Frp) ber regjeringen jobbe raskere for å stanse strømmen av asylsøkere til Norge. Han mener Høyre er en bremsekloss, og sier Frps forslag vil være mer effektive og virke raskere.

christian tybring-gjedde

UTÅLMODIG: Christian Tybring-Gjedde (Frp) ber sin egen regjering om å få opp tempoet for å stanse asylstrømmen til Norge.

Foto: Siv Sandvik / NRK

– Det er ikke noen tvil om at Fremskrittspartiet i utgangspunktet ønsker å gå lenger enn Høyre i innvandringspolitikken. Det tror jeg ikke overrasker noen, sier Tybring-Gjedde til NRK.

– Regjeringen bør jobbe raskere

Han er utålmodig og vil ha fortgang i tiltakene som kan begrense tilstrømningen.

– Det har vært stor etterspørsel etter at man skulle handle raskt, og at man har trenert saken. Når man først handler så har man veldig lang tid på å implementere, eller på å utarbeide forslag. Det synes jeg er veldig synd, sier Frp-politikeren, som retter et spark til egen regjering.

– Jeg synes regjeringen bør jobbe litt raskere enn det den planlegger å gjøre, oppfordrer Christian Tybring-Gjedde.

– Danmark har jo lykkes

Den profilerte Frp-politikeren mener Norge må lære av Danmark i håndteringen av nye asylsøkere på vandring gjennom Europa.

Grensen med Russland på Storskog burde stenges

Christian Tybring-Gjedde (Frp)

– Jeg synes tiltakene kunne vært strengere slik at man kunne fått en reell nedgang i asyltilstrømningen til Norge. Vi kunne brukt de danske tiltakene som er langt strengere enn de norske som vi foreslår nå. Danmark har jo lykkes med sin migrasjonspolitikk i mye større grad enn det vi har, mener Tybring-Gjedde.

Vil stenge russergrensen

Selv tar han til ordet for å gjøre noe drastisk med grenseovergangene.

– Grensen med Russland på Storskog burde stenges. Det er veldig åpent hvor lenge man skal vente før man skal gjøre noe, og det synes jeg er uheldig. ID-løse asylsøkere og konsekvensen av de som jukser for å få være her, bør vi se nærmere på. Det skal være lenger botidskrav for å få ytelser og familiegjenforening, foreslår Tybring-Gjedde.

Storskog

– Grensen med Russland på Storskog burde stenges, oppfordrer Christian Tybring-Gjedde.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Koordinert europeisk innsats

Han er spesielt opptatt av å få ned utgiftene, men tror Norge ikke kan klare dette alene. Han synes ikke forslagene fra sine partifeller er nok.

– Det vil gjøre noe positivt på statsfinansene, for det vil være litt mindre økonomisk belastende på grunn av av de endrede ytelsene. Men når det gjelder migrasjonsflommen til Europa og Norge tror jeg ikke det er tilstrekkelig. Det skal langt sterkere lut til for å få til det. Der tror jeg man må ha koordinert europeisk innsats, mener Tybring-Gjedde.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger