- Forståsegpåere hakker på Frp

Frp-leder Siv Jensen mener at Christian Tybring-Gjeddes kronikk som hevder at flerkultur vil rive Norge i filler, egentlig handler om verdier og bekjempelse av undertrykking.

Video Audun Lysbakken og Siv Jensen om innvandringsdebatt

Frp-leder Siv Jensen og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) møttes i NRK i dag.

I en kronikk i Aftenposten forrige uke skriver stortingsrepresentant og leder i Oslo Frp Christian Tybring-Gjedde blant annet at flerkultur «er rotløshet satt i system og vil rive landet vårt i filler».

Hver gang Frp reiser disse spørsmålene, en svært viktig debatt, så kommer alle de politisk korrekte forståsegpåerne og prøver å hakke hull på Frps resonnement.

Frp-leder Siv Jensen / NRK

– Innvandringen har gått alt for hurtig

I NRK-programmet Ukeslutt i helgen kunne Tybring-Gjedde utdype hva han mente i kronikken:

– Innvandringen har gått alt for hurtig. Det må være lov til å ta opp spørsmål som en stor andel av Norges befolkning er veldig opptatt av, sa Tybring-Gjedde i Ukeslutt.

– Det er ukultur som foregår når mellom 70 og 80 prosent av ikke-vestlige innvandrere henter fettere og kusiner fra opprinnelseslandet. Dette er gruppetenkning. Det er deres kultur. Det opprettholder klansystemet som de har tatt videre til Norge.

Christian Tybring-Gjedde (Frp)

Christian Tybring-Gjedde mener flerkultur river Norge i filler.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

– Og det er et av målene, å få ytterligere innvandring til Norge. Du kan ikke si at du tar enkeltindivider når det er et stort flertall som begår dette, sa Tybring-Gjedde.

– Frp vil kjempe for å bevare norske verdier

Er du enig i analysen om at flerkultur «vil rive landet vårt i filler», Siv Jensen?

– Jeg synes Tybring-Gjedde trekker opp en svært viktig debatt, som i bunn og grunn egentlig dreier seg om en kritikk av den mangelfulle innvandrings- og integreringspolitikken som har vært ført av Arbeiderpartiet gjennom mange tiår, sier Jensen i NRK-programmet Politisk kvarter onsdag.

– Dette handler egentlig om verdier. Det handler om vi skal sette høyt menneskerettigheter, ytringsfrihet og bekjempe undertrykking av kvinner.

Er innvandrere med en annen enn vår kristne kultur i ferd med å rive vår kultur i stykker?

– Problemet er jo av vi alt for lenge har lukket øynene for alle de krav som vedvarende blir reist mot det norske samfunnet. Og jeg mener at vi skal være stolte av de verdiene dette samfunnet er bygget på, som handler om at vi tror på enkeltmennesket - vi tror på deres rett til å mene det de vil, til å si det de vil.

– Og ikke minst lever vi i et samfunn hvor kvinner har verdi. Og disse verdiene vil vi kjempe for å bevare, sier Jensen.

– Politisk korrekte forståsegpåere hakker på Frp

Er det grunnlag ut fra dette å gi gruppekarakteristikker av for eksempel muslimer som kulturelt truende?

– Jeg oppfatter ikke at det er det denne debatten dreier seg om. Den dreier som om at vi fortsatt har utfordringer med henteekteskap, at vi har utfordringer med omskjæring av kvinner, og at vi fortsatt har betydelige utfordringer i samfunnet knyttet til mangel på integrering, sier Jensen.

– Og så vil jeg understreke, nå som jeg nettopp har vært i USA, at USA er et land som er skapt av innvandring, men også der begynner jo nå denne debatten for fullt fordi de også gjennom den moderne tidens innvandring får mange av de samme utfordringene som vi har hatt lenge, sier Frp-lederen.

Er det rett som Gjedde er inne på å drive med gruppekarakteristikk her i landet?

– Jeg oppfatter ikke at det er det han gjør. Det jeg tvert imot oppfatter er at hver gang Frp reiser disse spørsmålene, en svært viktig debatt, så kommer alle de politisk korrekte forståsegpåerne og prøver å hakke hull på Frps resonnement.

– Men vi kommer altså til å fortsette å reise disse spørsmålene inntil vi har klart å iverksette virkemidler som ivaretar vår identitet, vår kulturarv, og bidrar til at folk som kommer til Norge følger norske spilleregler, avslutter Jensen.

  • Øverst i artikkelen kan du se innslaget der Frp-leder Siv Jensen og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) også møttes i morgensendingen i NRK2 i dag.

SISTE NYTT

Siste meldinger