– Ville dø av nyresykdommen

26-åringen som er tiltalt for å drapet på Faiza Ashraf hevder han trodde at han ville dø av nyresykdommen innen få uker.

26-åringen forklarer seg i Faiza-saken

26-åringen forklarer seg i Asker og Bærum tingrett.

Foto: Illustrasjon: Karl Gundersen

26-åringen har tidligere forklart at han fikk alvorlige helseproblemer på grunn av langvarig bruk av steroider, og da han satt i varetekt måtte han ha en nyretransplantasjon.

Det var en infeksjon i forbindelse med denne som førte til at rettssaken ble utsatt i to dager.

Mandag fortalte 26-åringen at han ville ta livet sitt ved å ikke ta medisinene sine, og at han regnet med å dø av nyresykdommen innen to uker.

– Det siste jeg kunne gjøre var å straffe den andre involverte. Hvis jeg var borte innnen to uker, ville ikke det påvirke meg, sier han.

Han har forklart at planen var å drepe den medtiltalte 29-åringen i stedet for Faiza, noe han hadde sett i TV-serien «Dexter».

Les: Viste skrekkfilmscener i retten
Les: Nekter for at han drepte Faiza Ashraf med vilje

– Det var et tungt valg, men jeg tenkte at det var det beste for alle. Det var den beste muligheten jeg hadde for hånden, og jeg kom fram til at det var det beste for alle parter, sier han.

Fryktet forhåndsdømming

I retten har han imidlertid trukket tilbake en rekke forklaringer fra avhørene, og hevder nå at han fant på drapsbestillingen og flere trusler for å stille 29-åringen i et dårlig lys.

Da 26-åringen forklarte seg på rettens første dag i forrige uke, forklarte han at han til tider hadde problemer med å skille mellom fantasi og virkelighet, og at han overbeviste seg selv om at han var uskyldig.

Les: Vil vise skrekkfilmscener i retten

26-åringen forteller at han fryktet å bli forhåndsdømt dersom han fortalte om planene sine.

– Jeg skjønner ikke at det var mulig å ha sånne tanker. Det var helt sykt, rett og slett, sier han.

Han sier han angrer på det han har forklart, men at han har gjengitt hendelsesforløpet så mange ganger at det ikke er noen større påkjenning lenger.

Fengselslegen og fastlegen var var begge bekymret for den mentale tilstanden hans da han satt i varetekt, men sakkyndige har erklært ham mentalt frisk.

– Det gjør det jo bare verre. Da virker det bare som om jeg er naturlig gal, sier han.

Les: – Ville droppe hele greia

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger