– Ville droppe hele greia

26-åringen som er tiltalt for drapet på Faiza Ashraf forteller at han hadde bestemt seg for å droppe hele bortføringen. Da var hun allerede død.

Harald Stabell og John Christian Elden

Harald Stabell og John Christian Elden i Asker og Bærum tingrett onsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Faiza Ashraf

Faiza Ashraf.

Foto: Politiet

Da bortføringen ble gjennomført onsdag 3. februar forteller 26-åringen at han var forsiktig da han festet strips rundt halsen på Faiza i bagasjerommet på bilen.

Les: Vil vise skrekkfilmscener i retten

De skal ha pratet sammen, og hun skjønte med en gang hvem som hadde bestilt bortføringen, sier han.

– Da jeg kjørte mot Solli hørte jeg plutselig dunking i bagasjerommet. Jeg fikk frysninger på ryggen, og fikk litt sjokk. Da begynte det å gå opp for meg at jeg faktisk hadde noen i bagasjerommet, sier 26-åringen.

Ved et turområde i Asker ble Faiza Ashraf sluppet ut av bilen. Hun klarte først å stikke av, men 26-åringen tok henne raskt igjen.

– Hun ropte ganske høyt om hjelp, og jeg dro henne tilbake til bilen. Jeg ble stresset for at noen skulle høre det, og prøvde å forklare at jeg ikke skulle ta henne, sier han.

Han forklarer at han surret tape rundt hodet hennes og la henne tilbake i bagasjerommet. Deretter fikk hun en løkke av tau og strips som han strammet rundt halsen hennes mens han forsikret henne om at han ikke ville drepe henne.

– Ville droppe hele greia

Tilbake i bilen hevder han at han bestemte seg for å slippe henne løs.

– Jeg begynte å tenke gjennom det jeg skulle gjennomføre, og at det var en plan som mest sannsynlig kom til å mislykkes. Jeg satt en stund i bilen, og bestemte meg for å droppe hele greia, sier han.

Da han hørte dunking fra bagasjerommet, satte han på høy musikk i bilen til det ble stille. Da han gikk ut, var det lyst ute.

– Jeg åpnet bagasjerommet for å si at vi skulle drite i det. Jeg fikk ikke svar, hun lå helt stille og så ut som om hun sov. Da tenkte jeg med en gang på teipen, og at hun hadde sagt at hun hadde astma. Jeg fikk panikk, tok av teipen, prøvde å riste henne og rope, men fikk ingen reaksjon, sier han.

– Da følte jeg meg som en som burde bli avlivet. Jeg kunne ikke gå til politiet og fortelle denne historien, den er ikke akkurat normal. Jeg måtte bare prøve å få gjemt henne et sted, og det første jeg kom på var gropa jeg laget i stand for (29-åringen), sier han.

Hun ble begravet der, og 26-åringen forteller at han møtte flere turgåere på vei tilbake til bilen. En av dem skal også ha kommentert at han bar på noe som så tungt ut.

– Trodde jeg hadde drømt det

Senere på dagen tenkte han på hvordan han skulle drepe 29-åringen, og gi ham skylda for drapet.

– Jeg prøvde også å overbevise meg selv om at det ikke var jeg som hadde gjort dette. Jeg følte at jeg hadde drømt hele greia, og slo meg etterhvert til ro med at det ikke var jeg som gjorde det, sier han.

Ashraf ble funnet i snøen ved et turområde på Solli i Asker tre uker etter bortføringen. Det var 26-åringen som fortalte politiet hvor hun lå.

Les: Viste hvordan drapet skjedde
Les: Tre uker med usikkerhet

Stedet Faiza Ashraf ble funnet

Stedet der Faiza Ashraf ble funnet.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

– Prøvde å unngå 29-åringen

Rettssaken mot de to tiltalte skulle egentlig ha begynt mandag, men ble utsatt på grunn av 26-åringens helse. Han skal ha fått en infeksjon som følge av en nyretransplantasjon, og forteller at han misbrukte steroider over lang tid.

– Jeg har brukt mye steroider. I januar tok det av. da jeg gikk et halvt år på kraftige steroider. Jeg trente mye, kom i veldig bra form og var fornøyd. Men i slutten av perioden gikk det nedover. Jeg begynte å føle meg dårligere, hadde høyt blodtrykk og dårlig syn, sier han.

26-åringen forteller at han møtte den 29 år gamle drosjesjåføren på bensinstasjonen der han jobbet i september i fjor.

– Jeg prøvde å unngå ham, men han fortsatte å komme innom ofte og var en veldig pågående type. Plutselig en dag nevnte han noe om en gutt i Bærum som han ønsket å få kidnappet. Første gangen svarte jeg at det hørtes interessant ut, det er ikke første gangen jeg hører sånt. Det pleier bare å være tull, sier han.

Ifølge 26-åringen ble 29-åringen stadig mer pågående, og kom innom bensinstasjonen og spurte etter ham ved flere anledninger.

– Jeg var lett mottakelig

Da de to møttes privat for første gang, hadde 26-åringen begynt å se mye på TV-serien «Dexter». Serien handler om en seriemorder som tar livet av kriminelle.

Scener fra denne serien, samt flere brutale skrekkfilmer, skal vises i retten. 26-åringens forsvarer vil også dokumentere misbruket av steroider.

– Da begynte jeg å tenke litt mer seriøst på det. Jeg var lett mottakelig, siden det gikk dårlig på trening og kroppen var dårlig, sier han.

Han sier han fortsatt trodde det var en gutt som skulle bortføres, og i utgangspunktet skulle han dytte gutten inn i bilen og holde ham et sted, sier han. Gutten det dreide seg om var trolig en av Faizas brødre.

Da dette ble avlyst, ble nye møter avtalt. Da dreide det seg om en jente.

– Jeg ble mer interessert med en gang jeg hørte det. Da jeg kjørte hjem igjen husker jeg at jeg tenkte at han passet til profilen. Jeg tenkte at han var et skadedyr som det var mitt ansvar å avlive, sier 26-åringen.

– Jeg tenkte mye mer på «Dexter» etter det, og satt ofte og hørte på musikken fra serien før jeg skulle møte ham, sier 26-åringen.

29-åringen skal blant annet ha ønsket at jenta skulle vansires, og få syre i ansiktet for å straffe familien. 26-åringen har også sagt i avhør at 29-åringen vurderte å drepe henne, og gjøre henne avhengig av heroin. Dette trekker 26-åringen tilbake i sin forklaring.

Les: Tilbudt penger for syreangrep
Les: Nekter for at han drepte Faiza Ashraf med vilje

Ville drepe og brenne 29-åringen

26-åringen forteller at han fikk 5000 kroner av 29-åringen til å kjøpe utstyr til bortføringen, og at han blant annet kjøpte sølvtape, som også ble brukt i «Dexter».

26-åringen anslår også at han ble lovet 100.000 kroner for bortføringen.

Da han møtte opp for å hente Faiza Ashraf, hadde han fått beskjed om å ikke skade henne. De to tiltalte hadde avtalt å møtes på Skøyen.

26-åringen forteller at planen var å møte opp på Skøyen, si at noe hadde gått galt og få 29-åringen med til et annet sted.

– Da jeg la meg dagen før, gledet jeg meg litt til å få det gjennomført, sier han.

Les: Viste hvordan drapet skjedde

Han har tidligere forklart at han ville ta livet av 29-åringen foran øynene på Faiza Ashraf, og sier han kjøpte ved og rødsprit for å brenne ham etterpå.

– Jeg skulle slå ham over hodet med en vedkubbe og heise ham opp i et tre. Så skulle jeg sage over halsen hans, jeg så «Dexter» gjorde det. Samtidig var det meningen at hun skulle se på, sier han.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger