Vil vise skrekkfilmscener i retten

Retten vil vise scener fra brutale skrekkfilmer som påvirket 26-åringen som er tiltalt for drapet på Faiza Ashraf. Begge de tiltalte nekter straffskyld.

Advokat Harald Stabell

Harald Stabell er bistandsadvokat for Ashraf-familien.

Foto: Anders Brekke / NRK

Faiza Ashraf

Faiza Ashraf ble bortført og drept i februar i fjor.

Foto: Politiet

De tiltalte er to menn på 26 og 29 år, som er tiltalt for overlagt drap og bortføring, samt medvirkning til dette. De to risikerer inntil 21 års fengsel dersom de blir dømt.

Da retten ble satt onsdag morgen, nektet begge straffskyld etter tiltalen på begge punkter.

Begge har erkjent bortføringen, men 26-åringen, som er tiltalt for å ha drept Faiza Ashraf på oppdrag fra den 29 år gamle drosjesjåføren, hevder han ikke planla å drepe henne.

Les: – Hun ble drept ved et uhell

26-åringen har forklart at han var påvirket av TV-serien «Dexter» , som handler om en seriemorder, samt flere brutale filmer. Scener fra noen av disse vil også bli vist i retten.

– Han ønsket å ramme denne oppdragsgiveren og planla å ta livet av ham, sier 26-åringens forsvarer Frode Sulland.

Sulland vil også dokumentere 26-åringens helseproblemer og misbruk av steroider.

– Spanet på Faiza

29-åringens forsvarer, John Christian Elden, sier at planen kun var å bortføre henne, og at drap aldri var en del av oppdraget.

– Han skulle ikke ta livet av henne. Hun skulle kidnappes, og hva som deretter skulle skje får være gjenstand for bevisførsel i retten, sier Elden.

Les: Innrømmer Faiza-bortføring

Ifølge aktor Carl Fredrik Fari var bakgrunnen for bortføringen at 29-åringen var forelsket i Faiza Ashraf, men at dette ikke ble gjengjeldt.

Han skal ha fulgt etter henne i perioder, og Faizas familie måtte etterhvert be ham om å holde seg unna.

Les også: Tilbudt penger for syreangrep

De to tiltalte skal i løpet av 2009 og 2010 ha møttes på ulike steder for å planlegge bortføringen, og snakket aldri sammen på telefon.¨Påtalemyndigheten mener også at de spanet på Ashraf mens hun var på jobb.

Vil fremme erstatningskrav

Da Faiza Ashraf ble borført 3. februar i fjor, klarte hun å ringe politiet fra bagasjerommet på bilen til den tiltalte 26-åringen.

Hun fortalte at hun hadde blitt kidnappet og slått, og navnga 29-åringen, som hun mente sto bak.

Søndag ble det klart at de to nødsamtalene skal spilles av i retten, og ifølge Ashraf-familiens bistandsadvokat, Harald Stabell, har ikke familien bestemt seg for om de vil være tilstede når opptaket spilles av.

Flere i familien hennes har aldri hørt Faizas nødanrop til politiet, men det er planlagt at minst ett familiemedlem skal være tilstede i retten hver dag.

Ashraf-familiens bistandsadvokat, Harald Stabell, opplyser at det vil bli fremlagt et oppreisningskrav på inntil 250.000 kroner til hver av foreldrene, samt hennes bror.

Det er også varslet et erstatningskrav for økonomisk tap og fremtidig økonomisk tap, men dette er utsatt til eventuell behandling etter at en rettskraftig avgjørelse er klar.

NRK.no dekker rettssaken fortløpende fra Asker og Bærum tingrett.

Video e15c6702-2218-4fdd-bafc-284e28354fe7.jpg

VIDEO: Advokat John Christian Elden før rettssaken.

SISTE NYTT

Siste meldinger