Innrømmer løgn i avhør

26-åringen som er tiltalt for drapet på Faiza Ashraf trekker tilbake flere påstander fra politiavhørene.

26-åringen forklarer seg i Faiza-saken

26-åringen forklarer seg i Asker og Bærum tingrett.

Foto: Illustrasjon: Karl Gundersen

Faiza Ashraf

Faiza Ashraf.

Foto: Politiet

26-åringen har vært gjennom 15 politiavhør siden han ble pågrepet, og har levert flere forskjellige forklaringer.

Da rettssaken i Asker og Bærum tingrett startet onsdag forklarte 26-åringen at han forsøkte å sette 29-åringen i et dårlig lys, og at han overdrev i avhør.

Les: – Ville droppe hele greia
Les: Vil vise skrekkfilmscener i retten

Onsdag trakk han tilbake påstander om at 29-åringen skal ha ønsket å drepe Faiza Ashraf med kniv, og gjøre henne avhengig av heroin.

– Det var bare ting jeg sa for å få ham til å se så dårlig som mulig ut, sier han.

Senere hevdet 26-åringen også at han ble truet med pistol av 29-åringen, noe han også trekker tilbake.

Trodde på sine egne løgner

Torsdag forteller 26-åringen at han hadde funnet på så mye tull at han trodde på sine egne løgner, og aktor Carl Fari gikk gjennom fem faser i avhørene med sprikende forklaringer.

I de første tre avhørene benektet han all kjennskap til saken. Deretter erkjente han å ha planlagt bortføringen, men hevdet han ikke hadde gjennomført den.

Senere hevdet han at han hadde overlevert Faiza til to andre personer, som han beskrev detaljert. Dette trekker han tilbake.

I de siste avhørene tilsto han bortføringen og forklarte at Faiza var død. Så fortalte han at den medtiltalte 29-åringen ønsket henne død, men trakk dette tilbake og sa at drapet var et uhell.

Les: Nekter for at han drepte Faiza Ashraf med vilje

26-åringen forklarte i går at gropa der Faiza Ashraf ble funnet var tiltenkt 29-åringen, som han hadde tenkt til å drepe i stedet. I avhør hevdet han at det var 29-åringen som hadde bedt ham grave en grav for å skremme Faiza.

– «Monsterdoser» med steroider

Da 26-åringen forklarte seg onsdag forklarte han at han til tider hadde problemer med å skille mellom fantasi og virkelighet, og at overbeviste seg selv om at han var uskyldig.

– Det var vanskelig å huske og skille ut hva som egentlig hadde skjedd, sier han.

Han forklarte at han hadde blitt oppslukt av TV-serien «Dexter», og at langvarig bruk av steroider hadde påvirket ham. Begge deler vil bli forsøkt dokumentert av hans forsvarer, Frode Sulland.

26-åringen forteller at en nyresykdom, kombinert med et stort forbruk av steroider, ødela både kroppen og den mentale tilstanden.

I en periode gikk han på cellegift samtidig som han brukte «monsterdoser» med steroider, kortison og koffeintabletter.

– Det ble verre etter hvert som tiden gikk. Jeg ble mer rar i hodet, og mer stressa når treninga gikk dårlig. Da kompenserte jeg med steroider og koffein. Cellegiften spiser muskler, sier han.

– Mente ikke å drepe

Onsdag forklarte 26-åringen at han hadde festet strips rundt Faizas hals, noe som trolig kvalte henne. Han hevder imidlertid at meningen ikke var å drepe, men å bruke det som «halsbånd».

I avhør sa han at strips var bedre og mindre skummelt enn å kutte strupen hennes, men at han egentlig hadde tenkt til å gi henne sprøyte med luft, slik at hun døde av blodpropp.

– Meningen var ikke å drepe. Hadde jeg fått i oppdrag å drepe henne, ville jeg aldri ha gjort det med strips. Derfor prøvde jeg å finne på noe annet, og late som om jeg var smartere enn jeg var, sier han.

Da Faiza Ashraf ringte nødnummeret fra bagasjerommet på 26-åringens bil, sa hun også at hun ble slått. Dette avviser 26-åringen, men han forteller at han måtte bruke makt for å få henne inn i bagasjerommet.

– Hun var veldig sterk. Jeg husker ikke at jeg slo for å slå, men det kan kanskje oppfattes som slag da jeg dyttet henne inn for å lukke luka. Hun var sterk, og gjorde veldig mye motstand, sier han.

Døde i bagasjerommet

Retten spilte også av et videoopptak fra rekonstruksjonen av hendelsesforløpet, hvor 26-åringen viser hvordan han skjøtet sammen og festet strips på Faiza i bagasjerommet.

På en dukke fra brannvesenet viste han hvordan han festet strips rundt armene og teip rundt munnen, men ikke over nesa.

Etter det skal han ha satt seg i bilen og bestemt seg for å droppe hele bortføringen. Men da han åpnet bagasjerommet igjen var hun allerede død, fortalte han onsdag.

– Jeg oppfattet at hun var død da jeg åpnet bagasjerommet etter å ha sittet i bilen. Jeg prøvde å riste henne og få kontakt. Min oppfatning var at det var teipen som hadde forårsaket det, sier han.

26-åringen forklarte også at han hadde surret teip rundt hele hodet hennes, og at hun hadde en løkke rundt halsen. Torsdag viste han i retten hvordan han laget denne av strips.

– Den var strammet inntil huden, men ikke hardere enn at jeg kunne stikke fingeren i mellom, sier han.

Stedet Faiza Ashraf ble funnet

Stedet der Faiza Ashraf ble funnet.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger