– Et godt landsmøte for Frp

Gardermoen (NRK.no): Siv Jensen er godt fornøyd med Frps landsmøte. – Denne helgen viser et samlet parti som har stor glede over å være et regjeringsparti, sa hun da hun oppsumerte Frps landsmøte.

Per Sandberg og partileder i Fremskrittspartiet Siv Jensen under avstemningen om statsgaranti for OL

Per Sandberg og partileder i Fremskrittspartiet Siv Jensen stemte for hvert sitt syn under avstemningen om statsgaranti for OL.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Nedleggelse av fylkeskommunen, utvidet politiattest, eksamen før russetiden og ja til salg av elektroniske sigaretter er blant vedtakene under Frp-landsmøtet søndag. Partiet går inn for å sidestille e-sigaretter med andre røykeavvenningsprodukter.

Landsmøtet vedtok også en uttalelse om å be regjeringen bidra til å erstatte bruken av telt i flyktningleirer med Ikea-hytter, eller tilsvarende mer varige boløsninger. En resolusjon om å utrede et eget dyrepoliti, enten i offentlig eller privat regi, ble også vedtatt.

Heltidsbønder og gruvedrift

Frps landsmøte har vedtatt å jobbe for at den enkelte bonde skal ha større råderett over egen eiendom, og peker på at priskontroll, delingsforbud og konsesjonslov svekker bønders mulighet for å drive effektivt på heltid.

De vedtok også å jobbe for å styrke Operativ utlendingsenhet ved politiet i Oslo, og Politiets utlendingsenhet, for å sørge for at flere personer uten lovlig opphold pågripes og sendes ut av landet så raskt det er praktisk mulig.

Blant andre vedtak under landsmøtet er krav om opphevelse av jaktforbudet på helg- og høytidsdager, tilbud om PSA-prøve mot prostatakreft for alle menn over 45 år, gjennomgang av ekspropriasjonsordningen, og egen insentivordning for norsk film og TV-produksjon.

Frps landsmøte har dessuten vedtatt å jobbe for at gruvevirksomhet skal få bedre tilrettelegging, ved å samle beslutninger til ett departement, og sørge for mer forutsigbarhet til næringen.

Se alle vedtakene i NRKs nyhetssenter

– Et godt landsmøte

– Jeg er veldig godt fornøyd med landsmøtet. Denne helgen viser et samlet parti som har stor glede over å være et regjeringsparti, sa Siv Jensen da hun oppsumerte Frps landsmøte.

Jensen sa at vedtakene som er fattet på landsmøtet gir stortingsgruppa en klar beskjed om hvilke områder de bør jobbe mer med framover.

– Jeg ser gjennom debatten et parti som tilnærmer seg saker på en annen måte enn før, og som synes det er spennede å ha hendene på rattet. Mange av sakene vi har drøftet i helgen peker langt frem i tid, vi skal blant annet utrede bærekraften i velferdsstaten, det er ingen som tror det arbeidet vil være sluttført i denne perioden, sa partilederen.

Les også:

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger