Hopp til innhold

– Det blir støy av Frps politikk

Partileder Siv Jensen advarte om at det kommer til å bli bråk når Frp skal gjennomføre mer av sin politikk framover.

Siv Jensen under FrP sitt landsmøte

– Hvis alt skal være som det er, kan Arbeiderpartiet styre. De gjør ikke så mange endringer uansett, sa Siv Jensen på Frps landsmøte.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

På Frps landsmøte oppsummerte partileder Siv Jensen Frps første seks måneder i regjering.

– Vi er godt i gang, men vi har så vidt begynt, sa Siv Jensen og ramset opp endringer innen blant annet eldreomsorg, vei-, sykehus-, skatte- og asylpolitik.

– Dette er endringer som kommer til å merkes, vi sender et signal ut i verden om at Norge har fått en regjering som har satt på bremsen, sa Jensen.

Se hele Frps skryteliste i faktaboksen til høyre

Venter kjeft, og liker det

– Hvis alt skal være som det er, kan Arbeiderpartiet styre. De gjør ikke så mange endringer uansett, sa Jensen til latter og applaus fra salen.

Hun advarte mot at det vil bli støy når reformene skal gjennomføres, fordi Frp ønsker å forandre samfunnet.

– Vi kommer til å få kjeft fordi det virker. Så får folk bare dynge på med kjeft og protester. Det er gøy å forandre, forenkle og fornye, konkluderte hun.

Symbolpolitikk og store reformer

Siv Jensen nevnte både symbolske endringer og store reformer Høyre-Frp-regjeringen har satt igang.

– Noen synes det er kuriøst at vi gjør noe med forbudet mot proffboksing. Hvorfor? Det var to land i verden som hadde forbud mot proffboksing. Nå er det bare ett land: Nord-Korea. For dem det gjelder, betyr dette masse, sier Jensen.

Jensen trakk fram fire store reformer som er på gang: politireform, helsereform, kommunereform og bompengereform.

– Det er noen oppgaver vi kunne tatt bort fra kommunene. Det er for eksempel ikke sikkert at alle landets kommuner skal drive med skatteinnkreving, sa Siv Jensen.

Rekker ikke alt

Siv Jensen var opptatt av å formidle at regjeringen både vil gjøre store endringer, men at det er begrenset hva de rekker på ett år.

– Vi kommer ikke til å gjennomføre hele plattformen vår i 2015. Det er viktig at vi har realistiske forvetninger, men jeg tror jeg kan legge fram et budsjett til høsten som Frp kan være bekjent med, sa Siv Jensen.

Les også:

AKTUELT NÅ