Hopp til innhold

Søviknes tilbake i Frp-ledelsen

Gardermoen (NRK.no): – Utrolig deilig, sier Terje Søviknes etter å ha blitt valgt inn i Fremskrittspartiets sentralstyre.

Terje Søviknes

Terje Søviknes er lettet etter å ha blitt valgt inn i Frps sentralstyre.

Foto: Anne Linn Kumano-Ensby / NRK

Terje Søviknes ble valgt inn i Frps sentralstyre på landsmøtet. Den profilerte Os-ordføreren ble valgt inn i sentralstyret for første gang i 1995, men trakk seg fra rikspolitikken etter en sex-skandale i 2001.

Nå er han tilbake i Frps innerste sirkel igjen.

– Jeg er utrolig glad i dette partiet, og vil takke for mye omsorg og omtanke i mange år, sa han før han ble valgt inn i sentralstyret ved akklamasjon. Det var ikke stilt noen motkandidater.

– Jeg har ett eneste ønske, som er veldig sterkt etter alle disse årene, det er å få være med å bygge dette partiet videre, sa Søviknes.

Skrøt av Os kommune

Han fortalte om hva de har fått til i Os kommune, uten å benytte seg av eiendomsskatt.

– Å sitte i posisjon er krevende, det krever prioritering og knallhard jobbing hver dag, og jeg tror og håper det er denne jobben som har ført til at valgkomiteen har innstilt meg til sentralstyret. Jeg gleder meg storveis til å være med i partiledelsen, sa han videre.

– Det føles fantastisk deilig, sier Søviknes om det å være tilbake i Frps sentralstyre.

– Det har vært mange år med lokalpolitikk nå, jeg ser virkelig fram til å være med resten av partiledelsen på å bygge Fremskrittspartiet videre, sette lokalpolitkk på dagsorden og bygge organisasjonen fram mot valget i 2015 og 2017, sier Søviknes til NRK.

– Jeg må takke landsmøtet for tilliten, og jeg skal stå på, lover han.

Siv Jensen gratulerer Terje Søviknes

Partileder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen gratulerer Terje Søviknes som ble valgt inn i sentralstyret under FrP sitt landsmøte på Gardermoen søndag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Siv Jensen gjenvalgt

Siv Jensen ble gjenvalgt som Fremskrittspartiets leder ved akklamasjon på Frps landsmøte. Det var ingen motkandidater.

– Det er aldri en kjedelig dag, sa Siv Jensen om sin tid som leder for Fremskrittspartiet.

– Tusen takk for tilliten, jeg gleder meg til arbeidet framover. Nå er det bare å brette opp ermene og gyve løs på det som ligger foran, sa hun til landsmøtet etter at hun ble gjenvalgt som leder.

I tillegg fikk Tom Cato Karlsen og Anders Anundsen fornyet tillit og ytterligere to år i sentralstyret. Det var heller ikke her noen motkandidater.

– Stem på meg, og dere har ikke så mange alternativer heller, sa Anundsen før han ble valgt.

Nestlederne Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen ble valgt for to år på landsmøtet i fjor og er dermed ikke på valg i år. Det samme gjelder sentralstyremedlemmene Helge A. Njåstad, Sylvi Listhaug og Robert Eriksson.

AKTUELT NÅ