NRK Meny
Normal

- Tøffe tak for ny minister

Vanskelige saker står i kø for den nye olje- og energiministeren. Det mener den fremste miljøpolitikeren i opposisjonen, Gunnar Kvassheim.

Gunnar Kvassheim (V)

TØFF JOBB I VENTE: Venstre-politiker Gunnar Kvassheim mener hard jobbing venter den nye olje-og energiministeren.

Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

Det viktigste for den nye olje- og energiministeren er å gjøre det lønnsomt å produsere fornybar energi, såkalt grønne sertifikater, mener Kvassheim.

To statsråder har forsøkt, men så lenge samarbeidslandet Sverige nå stoppes av EU, har klimaforliket i Stortinget pålagt regjeringen å finne andre løsninger.

- Hva regjeringen tenker på dette området må avklares i løpet av få uker, sier Kvassheim.

Han mener det er flere saker som blir krevende for statsråden som utnevnes senere i dag.

- Fullt trykk i arbeidet med å rense gasskraftverket på Kårstø, og å få et skikkelig opplegg på anlegget på Mongstad. Snøhvit-anlegget i Hammerfest har store problemer, og så har man forvaltningsplanen for områdene rundt Lofoten og Vesterålen, hvor man skal veie oljeaktivitet mot fisk og miljøspørsmål, sier Kvassheim om det han mener er den kommende statsrådens viktigste oppgaver.

Oljeaktivitet mot fiskeri

Åslaug Haga og Lars Peder Brekk

ETTER HAGA: Fungerende leder i Senterpartiet, Lars Peder Brekk, mener det er helt åpenbart at fornybar energi blir viktig for den kommende statsråden.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Fungerende partileder i Senterpartiet, Lars Peder Brekk, er enig i at fornybar energi blir den nye statsrådens hovedsak.

- Det er helt åpenbart. Fornybar energi er viktig, det er en del av klimaforliket og det jobber vi videre med, sier Brekk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger