NRK Meny
Normal

- LO-samarbeidet er ikke et demokratisk problem

– Vi samarbeider med LO i full åpenhet, og det har vi gjort i over 100 år, sier Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg.

Roar Flåthen og Jens Stoltenberg
Foto: Roald, Berit / SCANPIX

I dag kunne NRK avsløre at LO har fått politisk gjennomslag i saker som har kostet regjeringen mer enn 10 milliarder kroner i inneværende stortingsperiode.

I partilederutspørringen i Politisk kvarter i morges, avviste Jens Stoltenberg at det nære båndet mellom Arbeiderpartiet og LO er problematisk.

– Samarbeidet har vært viktig

– Det er ikke et demokratisk problem at vi i full åpenhet samarbeider med LO. Samarbeidet har vært viktig for viktige sosiale reformer, for å trygge arbeidsplasser og føre Norge trygt gjennom finanskrisen.

Hør utspørringen av Jens Stoltenberg

LO-leder Roar Flåthen sier at tallene viser at LO har innflytelse og mener at det som er bra for LOs medlemmer, er bra for Norge.

– Klistrer også du deg fast til det synspunktet?

– Jeg er enig i at det som er bra for brede lønnstakergrupper, er en politikk Arbeiderpartiet i nesten alle sammenhenger vil støtte, sier Stoltenberg.

Fortsatt uten oljeboringssvar

LO er for næringsutvikling i nord, og Stoltenberg måtte også svare på hvor tungt det veier i oljeboringssammenheng.

– LO er opptatt av næringsutvikling, men også av miljø. Vi trenger mye kunnskap om blant annet miljø og fisk før vi tar noen beslutning.

Les: Lillas valgblogg: Robot-Jens i studio

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger