NRKs reporter John Inge Johansen filmer Lofoten fra oven.

Snøkaos i Lofoten

Oppsummert

Enorme snømengder og stor snøskredfare gjør at rundt 150 husstander i Vestvågøy er evakuert. Flere snøskred stenger veier, og mange er evakuert med båt. Politiet ber folk i Lofoten om å unngå skredutsatte områder.

 • Opphever evakuering på Ballstad

  Geologer har gjort en faglig vudering av rasfaren i Lofoten, og kommet fram til at veiene kan åpnes igjen. Politiet har dermed besluttet å oppheve evakueringen av de åtte siste husene på Ballstad.

  Ras i Ballstad i Lofoten
  Foto: Trond Pedersen
 • Får ikke dra hjem til Ballstad

  Vestvågøy kommune skriver på sin Facebook-side at ingen av de som er evakuert fra de ti bygningene på Ballstad får flytte hjem igjen. Det er blitt for mørkt for å vurdere rasfaren. Ny vurdering gjøres i morgen formiddag.

 • Evakuerte får flytte hjem igjen

  Politimesteren i Nordland har som følge av befaringen som er gjort i dag, besluttet at evakueringen av innbyggerne i Skjeldfjord og Ramberg i Flakstad kan opphøre. Evakuerte innbyggere kan nå flytte hjem. Når det gjelder Ballstad så ble evakueringen delvis opphevet i går. De som er berørt av evakueringen her vil få informasjon direkte fra kommunen.

  Helikopter på befaring i Lofoten
  Foto: Kai Jæger Kristoffersen / NRK
 • Alle veiene i Lofoten åpnes snart

  Alle veiene som har vært stengt i Lofoten blir åpnet i løpet av dagen. Det gjelder også E10, som har vært stengt siden det voldsomme snøfallet søndag ettermiddag. Det opplyser kontrollingeniør Allan Lorentzen i Statens vegvesen i Lofoten. Brøytebilene går snart i gang med å brøyte veiene hvor det har vært rasfare.

  Dårlig vær i Lofoten
  Foto: John Inge Johansen / NRK
NRKs reporter John Inge Johansen filmer Lofoten fra oven.
NRKs reporter John Inge Johansen filmer Lofoten fra oven.

Rundt 150 evakuerte i snøkaoset: Se bildene av Lofoten fra lufta