Normal

Minnet de døde etter båtulykken

I småbåthavna på Melbu står det roser og tente lys til minne om de fire omkomne etter båttragedien i påska. – Utrolig trist og et sjokk, sier rektor på skolen.

Nirut Yensutthi (11) og moren Amphawan Ann Yensutthi (35)

MINNEMARKERING: Bilder og roser er lagt ned ved Melbu småbåthavn der de fire omkomne satte ut fra skjærtorsdag.

Foto: Jostein Hammerset

Når skolen på onsdag starter opp igjen etter påskeferien står en pult ved Stokmarknes barne- og ungdomsskole tom.

Skjærtorsdag mistet Nirut Yensutthi på 11 år livet på båttur over Hadselfjorden. Moren hans Amphawan Ann Yensutthi (35) mistet også livet sammen med deres venner Are Johan Larsen (61) og Noor Mohammad Jahandar Khan (33).

Siste livstegn var en telefonsamtale fra båten til pårørende på land. 1. påskedag ligger det roser og tente lys i småbåthavna til minne om de fire. På bildet står en smilende gutt med fiskestang.

Blir savnet

Rektor på skolen har selv vært og lagt ned blomster på minnesstedet i småbåthavna på Melbu. Han beskriver Nirut som en smilende og glad gutt, som vil bli savnet i klasse 6A på Stokmarknes.

– Han kom til skolen for litt under to år siden med positivitet og et godt smil. Han kom raskt inn i miljøet på skolen og deltok i mange aktiviteter som for eksempel fotball, sier rektor Inge Hovden til NRK.no.

Når skolen starter vil en minneprotokoll ligge på Niruts pult.

– Den blir åpen for alle å skrive i. Vi planlegger også en minnemarkering på Hurtigrutens hus, sier rektoren.

Preget påskegudstjeneste

Sogneprest Sven Becker

Sogneprest Sven Becker

Foto: Privat

Sogneprest Sven Becker holdt søndag påskepreken i Melbu kirke. To barn ble døpt, men gudtjenesten var preget av den tragiske ulykken.

– Det har ikke vært en vanlig påskedag for meg. Langfredag var nok den tyngste jeg har opplevd, sier han.

Mange på Melbu har båtulykken skjærtorsdag 2004 sterkt i minne. Da omkom tre personer. To fra Melbu omkom også i ulykken i Lavangsdalen i Troms tidligere i år.

– Dette er et lite samfunn, og med alt som har skjedd dette året preger samfunnet veldig. Store ulykker med barn involvert gjør at stemningen blir en annen. Folk har følelsen av at det aldri tar slutt, sier Becker.

Folk støtter hverandre

Han er med i kriseteamet i kommunen som har møtt de pårørende etter ulykken.

– Det jeg legger merke til er at befolkninga er flink til å støtte og ta vare på hverandre i sorgen. Det er kanskje det positive som kommer ut av dette. Folk kommer sammen på tvers av tro og kulturer.

Den 18 fots båten la ut på sjøen fra Melbu i Vesterålen skjærtorsdag, men kom aldri fram. Politiet vil starte etterforskninga av båttragedien på tirsdag.

Video Fire ble funnet omkommet i Hadsel

VIDEO: Tre familier og et lokalsamfunn er rammet etter at fire personer langfredag ble funnet omkommet etter en båtturen som skulle tatt 15 minutter.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.