Fire personer funnet omkommet i Hadselfjorden

Fire personer ble fredag formiddag funnet omkommet etter å ha vært savnet i Hadselfjorden i Vesterålen siden torsdag.

Kystvakta 4 omkomne i Hadselfjorden

FUNNET OMKOMMET: Fra Melbu havn satte de fire ut mot Fiskebøl torsdag ettermiddag. Fredag formiddag ble alle fire funnet omkommet av kystvakta.

Foto: Jostein Hammerset/Google maps

Store letemannskaper har lett i hele natt etter en fritidsbåt med fire personer om bord som er savnet i Hadselfjorden i Vesterålen.

Den 18,5 fots store fritidsbåten av typen Bella 572 dro fra Melbu mellom klokken 13 og 14 torsdag formiddag. Det var tre voksne og ett barn om bord.

Alle funnet omkommet

To av de omkomne ble funnet like etter klokken åtte i morges. De to andre ble funnet iført redningsvest av et kystvaktskip rundt klokken elleve.

De omkomne skal være en norsk mann i 60-årene, en mann i 30-årene opprinnelig fra Afghanistan, en mor i 30-årene fra Thailand og hennes 12 år gamle sønn.

– Samtlige er nå funnet innenfor et begrenset område sørøst for Melbu. Båten er ikke funnet og vi antar at den har sunket. Vi har funnet enkelte gjenstander, men vet ikke om de stammer fra båten, sier Kjell Johansen vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen til NRK.no.

Kystvakta 4 omkomne Hadselfjorden

FRAKTES INN: Her fraktes de omkomne inn til Stokmarknes.

Foto: Jostein Hammerset

Hadde telefonkontakt

Venner hadde kontakt med de fire savnede på mobiltelefon, men samtalen ble brutt klokka 14.45, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

– Vi har grunn til å tro at noe skjedde med båten rundt klokken 14.45 i går ettermiddag, men vi vet ikke hvor båten var nøyaktig da og hva som skjedde, sier redningsleder Jakob Carlsen.

Kraftig vind rundt tidsrommet

Båten skulle over Hadselfjorden til Fiskebøl. Turen skulle normalt ta mellom 10 og 15 minutter. Båtføreren skal ha vært godt kjent i området.

Det var godt vær i området, bortsett fra en observasjon som skal være gjort om at det blåste opp en kraftig vind i tidsrommet før klokken tre.

– Det kom inn en melding til oss om at en person hadde opplevd uvanlig sterk kastevind fra øst i en periode rundt tiden da mobilsamtalen ble brutt. Det kan ha vært en fallvind som skapte unaturlig høye bølger på sjøen, sier pressetalsmann for Hovedredningssentralen, Tore Hongset til NRK.no.

Fallvind er synkende luft som kan føre til kraftig horisontal vind på overflaten.

Kriseteam i kommunen

Hadsel kommune har kalt inn kriseteamet sitt for å kunne ta seg av de pårørende opplyser ordfører Kjell Børge Freiberg til NRK.no.

– De skal ta seg av de nærmeste og de berørte på best mulig måte. Det å ta seg av mennesker i en slik situasjon er åpenbart et viktig fokus. En slik ulykke preger helt klart lokalsamfunnet, sier ordføreren.

De pårørende og berørte samles trolig på rådhuset.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Kystvaktskipet «Barentshav» med to lettbåter, redningsskøytene «Kaptein Skaugen» og «Knut Hoem» og tråleren «Andøybuen» har deltatt i søket.