Bodø
Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Koronavirus i Nordland

Oppsummert

Her er siste nytt om korona og hvordan dette påvirker innbyggerne i Nordland. Koronavirus er et smittsomt lungevirus. Det ble påvist for første gang i Norge 26. februar 2020. Tips oss gjerne på nordland@nrk.no om du har tips til noe vi burde vite om.

 • Her må du ha en god grunn for å få hurtigtest

  Brønnøy sliter med tilgang til hurtigtester, og har nå blitt strengere på utdeling av tester. Nå må folk møte opp og oppgi en grunn til hvorfor de trenger hurtigtest.

  – Vi sliter hvis det øker med smitte. Vi har ikke nok tester til at alle kan teste seg ut av karantene, om vi ikke får stort påfyll av tester til neste uke, sier kommunedirektør Frank Nilssen til NRK.

  Brønnøy er ikke alene om å slite med tilgang til tester. Nilssen sier de er bekymret:

  – Konsekvensene er større fravær fra jobb og flere i karantene. Spesielt innenfor helse og oppvekst er det allerede marginalt. Vi tåler ikke noe karantene i tillegg til isolasjon, det gjør vi ikke.

  Brønnøysund
  Foto: Gerd Aarsund
 • Ordfører sier at Saltdal er på bristepunktet

  I Saltdal har smitten økt betraktelig de siste ukene, og i kommunen med en overkant av 4.700 innbyggere har 182 personer testet positivt med PCR-test for koronaviruset siden nyttår. Ordfører Rune Berg (Sp) sier til Avisa Nordland at de er helt på bristepunktet.

  Rune Berg (Sp)
  Foto: Saltdal Kommune
 • 154 smittede i Bodø

  Det er registrert 154 nye smittetilfeller av covid-19 i Bodø siste døgn. Det er nå cirka 750 personer i isolasjon i Bodø. Det opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen i Bodø kommune.

  Bodø sentrum sett fra Ramnflåget ved turisthytta.
  Foto: Benjamin Fredriksen / Ola Helness / NRK
 • 19 nye smittede i Brønnøy

  Onsdag ettermiddag er det 19 nye smittede og 59 personer i isolasjon i Brønnøy. Det melder ordfører Eilif Trælnes og kommuneoverlege Even Thorkildsen i en pressemelding.

 • 197 koronasmitta i Bodø i dag

  Det er registrert 197 nye smittetilfeller av covid-19 i Bodø siste døgn. Det er nå cirka 900 personer i isolasjon i Bodø. Det opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen i Bodø kommune.

  Bodø sentrum sett fra Ramnflåget ved turisthytta.
  Foto: Benjamin Fredriksen / Ola Helness / NRK
 • 95 nye smittetilfeller i Narvik

  Det siste døgnet er det meldt om 95 nye smittetilfeller i Narvik kommune. Det er normalt at smittetallene er høye på tirsdager, siden folk tester seg på mandag. Kommunen ber folk om å huske på smittevernreglene, opplyser de i en pressemelding.

 • Har for få selvtester

  Andøy kommune mangler for tiden selvtester, opplyser de i en pressemelding i kveld. Nærkontakter til smittede får derfor ikke utdelt selvtester de neste dagene. Kommunen understreker at dem som har symptomer på luftveisinfeksjon får tilgang til tester.

  Andøy rådhus.
  Foto: Synnøve Sundby Fallmyr / NRK
 • 193 nye smittede i Bodø

  Det er registrert 193 nye smittetilfeller av covid-19 i Bodø siste døgn. Det er nå rundt 850 personer i isolasjon i Bodø. Det opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen i Bodø kommune.

  Bodø sentrum sett fra Ramnflåget ved turisthytta.
  Foto: Benjamin Fredriksen / Ola Helness / NRK
 • Covid19 i Bodø: Nærmer seg 200-tallet

  Det er registrert 193 nye smittetilfeller av covid-19 i Bodø siste døgn. Det er nå rundt 850 personer i isolasjon i Bodø.Det opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen i Bodø kommune.

  Bodø sentrum sett fra Ramnflåget ved turisthytta.
  Foto: Benjamin Fredriksen / Ola Helness / NRK
 • Smitteboom rammer lakseslakteri

  Med 103 smittetilfeller siden mandag, er over fem prosent av innbyggerne i Herøy nå koronasmittet. Også Leirfjord og Dønna melder om høye tall. Så langt skal ingen være alvorlig syke. Lakseslakteriet Mowi er hardt rammet av smittenboomen, og driver på redusert nivå, skriver banett.

  Mowi sitt anlegg i Herøy.
  Foto: Mowi
Nå som de aller fleste av oss i Norge skal feriere i eget land, har det blitt stor interesse for å feriere i Nord-Norge. Vi sender direkte og har invitert de beste ekspertene på reising i Nord-Norge, til å svare på dine spørsmål!
Nordlandssykehuset har aldri hatt flere koronapasienter innlagt, enn nå. Antall innlagte endrer seg, men da NRK snakket med Nordlandssykehuset mandag ettermiddag var 10 innlagt. Fagdirektør Tonje Elisabeth Hansen forteller at de ser at færre krever intensivbehandling nå, enn tidligere i pandemien: