Hopp til innhold

Sir Paul koret for Caroline på 17. mai

Mens de fleste andre nordmenn gikk i 17. mai-tog, opplevde Caroline Ailin (23) at Sir Paul McCartney koret med på en av hennes sanger.

Paul McCartney og Caroline Ailin

– There is a little bit of magic, var Sir Paul McCartneys tilbakemelding til Caroline Ailin.

Foto: Privat

– Jeg tenkte på det når jeg sto der, nå korer Paul McCartney på min sang, sier 23-åringen.

På selveste grunnlovsdagen sto Caroline Ailin fra Bodø helt alene i et rom sammen med Beatles-legenden og fremførte to av sine låter.

23-åringen går tredjeåret på det anerkjente musikkakademiet LIPA (Liverpool Institute of Preforming Arts), som ble startet av McCartney i hjembyen Liverpool.

Skulle få tips

Hun var blitt valgt ut som en av fem studenter som fikk avslutte studietiden med en personlig framføring for Paul McCartney. Meningen var at Sir Paul skulle gi tips og råd.

– Jeg spilte to låter som jeg har skrevet selv. Midt i den ene sangen heiv Sir Paul seg på. Han kora og spilte med på gitar, sier 23-åringen.

– Hvordan var tilbakemeldingene?

– Han sa at jeg ikke trengte å forandre på noen ting. De kunne være som de var, sier bodøjenta.

– Ikke nervøs

Caroline Ailin

Bodøjenta Caroline Ailin tilbragte deler av nasjonaldagen med selveste Paul McCartney.

23-åringen forteller at hun på forhånd ikke var spesielt nervøs og at hun ikke ville legge press på seg selv.

Selv om hun holdt hodet kaldt, innrømmer hun at det var spesielt å opptre på tomannshånd for Beatles-legenden.

– Det var en veldig annerledes setting enn jeg er vant til, og opptre så intimt. Det ville vært spesielt uansett hvem det skulle vært for, sier 23-åringen.

Anerkjent skole

Caroline Ailin

23-åringen er vant med å opptre foran publikum, men innrømmer at det var spesielt å være på tomannshånd med Paul McCartney

LIPA er et av Europas mest prestisjetunge musikkakademi, og flere norske artister har tilbrakt studietiden ved akademiet. Blant dem er Lisa Stokke, Christian Ingebritsen og Jonas Alaska, som alle har gått låtskriverlinjen, i likhet med Ailin.

Og når det kommer til nettopp låtvalg valgte hun låter som skulle vise hvem hun er, framfor hvilke låter hun trodde McCartney foretrakk.

– Jeg valgte ut låter jeg føler representerer meg. Det var vanskelig å vite hva han liker, men jeg håpet jo selvfølgelig det jeg framførte falt i smak. Og det tror jeg det gjorde, sier Ailin.

Låtene hun har valgte ut var «Who cares», og «Unreliable» som begge blir sluppet på EP til høsten.

Mange jern i ilden

Video Bodøjente studerer hos Paul McCartney

NRK har tidligere besøkt Caroline Ailin i Liverpool.

I løpet av tiden i England har det skjedd store ting for bodøjenta. Hun har gitt ut EP, blitt spilt på nasjonal radio og opptrådt på flere større scener i både England og Norge.

23-åringen har med andre lagt godt til rette for karrieren videre, og har planene klare.

– Jeg flytter til London til høsten, hvor jeg skal jobbe med forskjellige produsenter og gi ut noen singler, samt min første video. Det gleder jeg meg veldig til, sier artisten.

Ved siden av studier har hun også jobbet som låtskriver for Waterfall Music i Oslo, som blant andre har signert artister som Ida Maria, Susanne Sundför og Ingrid Olava.

– Jeg har vært så heldig å bli valgt ut som en av åtte unge låtskrivere som Waterfalls vil satse på fremover.

Nylig var hun i Los Angeles for å jobbe med andre, store låtskrivere.

– Det skjer rett og slett mye spennende fremover, avslutter Ailin.