Ber om ni års fengsel for gresk sjøoffiser

Sjøoffiser fra Hellas tiltalt for drap på ukrainsk kvinne.

Hilde Stoltenberg og Erik Thronæs

Hilde Stoltenberg og Erik Thronæs er aktorer i saken mot den greske mannen.

Foto: Ola Helness / NRK

Den greske sjøoffiseren står i Ofoten tingrett tiltalt for å ha drept sin forlovede, men mannen har hele tiden nektet straffskyld.

Påtalemyndigheten mener grekeren drepte den ukrainske kvinnen om bord på skipet «Anangel Explorer» og dumpet henne i sjøen utenfor Amsterdam. Skipet fortsatte senere sin ferd til Narvik, hvor mannen ble pågrepet.

Aktor Erik Thronæs ba i ettermiddag Ofoten tingrett dømme mannen til fengsel i ni år.

Har ikke funnet kvinnen

Under rettssakens siste dag sa aktor Hilde Stoltenberg at den tiltaltes skiftende forklaringer, gjør at hans forklaring i retten ikke kan legges til grunn.

Stoltenberg pekte blant annet på at mannen har gitt mange ulike forklaringer på hvorfor det er funnet blod i hans lugar.

Mannens forsvarer uttalte forrige uke at språkproblemer var årsaken til at hans klient ikke har forklart seg likt fra gang til gang.

– Det er påtalemyndighetens oppgave å så tvil om hans troverdighet. Det er et av deres sterkeste bevis. Vi skal huske at han har avgitt forklaring på et fremmed språk med tolk, uten at han har hatt de helt store forutsetningene for å skjønne hva dette innebærer.

Malmskipet «Anangel Explorer», hvor politiet mener drapet har funnet sted, forlot Narvik sent mandag

Påtalemyndigheten mener kvinnen ble drept om bord på lasteskipet «Anangel Explorer». Skipet ankom Narvik i oktober i fjor.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Har ikke funnet kvinnen

Den ukrainske kvinnen ankom Amsterdam i september i fjor. Samme kveld gikk hun om bord i malmskipet «Anangel Explorer», hvor hennes greske forlovede jobbet. Kvinnen har siden da vært savnet.

Nederlandsk marine har gjort søk etter kvinnen utenfor Amsterdam, men hun er fortsatt ikke funnet.

Den greske sjøoffiserens forsvarer skal senere i dag holde sin prosedyre.