NRK Meny
Normal

Hevder han fikk svar på den savnede kvinnens telefon

Faren til den drapstiltalte greske sjøoffiseren forklarte seg for retten i dag.

Ankommer schipol

Bildet fra et overvåkingskamera på flyplassen Schiphol i Amsterdam viser den ukrainske kvinnen mens hun henter bagasjen sin.

Foto: Gjengitt med tillatelse fra politiet i Amsterdam

Mannen sønn står i Ofoten tingrett tiltalt for å ha drept sin forlovede, men grekeren har hele tiden nektet straffskyld.

I dag forklarte faren seg for retten. Han hevder han fikk svar da han forsøkte å ringe den ukrainske kvinnen på telefon.

– En sint, brå og oppildnet mannsstemme sa noe på russisk, før telefonen ble lagt på.

Da skal en kvinne allerede ha svart på telefonen, da moren forsøkte å ringe på telefonnummeret.

Fortsatt ikke funnet

Den ukrainske kvinnen ankom Amsterdam i september i fjor. Samme kveld gikk hun om bord i skipet «Anangel Explorer», hvor hennes greske forlovede jobbet. Kvinnen har siden da vært savnet.

Påtalemyndigheten mener sjøoffiseren drepte kvinnen om bord på skipet og dumpet henne i sjøen utenfor Amsterdam. Skipet fortsatte senere sin ferd til Narvik, hvor mannen ble pågrepet.

Mannens far sier han og moren da ble oppringt av sønnen, og at han ga de et telefonnummer de kunne nå den savnede kvinnen på. Han anslår at de ringte nummeret nærmere 20 ganger daglig før de fikk svar.

Erik Thronæs, Øyvind Bergøy Pedersen og Hilde Stoltenberg

Aktor Erik Thronæs (t.v.), forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen og aktor Hilde Stoltenberg under siste dag i Ofoten tingrett.

Foto: Ola Helness / NRK

Sendte brev

Mannen forklarte videre at de tok kontakt med advokaten i Narvik og fortalte om telefonsamtalen. Ifølge mannen tok det ti dager før de ble kontaktet av politiet.

– Politiet kontaktet meg ikke. Jeg sendte brev til den greske ambassaden og fortalte om telefonsamtalene.

Mange vitner

Den tiltaltes far forklarer seg på gresk og forklaringen oversettes av en tolk til norsk. Aktor Erik Thronæs har tidligere uttalt at antall utenlandske vitner er en grunnene til at saken er spesiell,

– Den tiltalte er gresk. Videre har vi en gresk offiser fra båten som er vitne og et mannskap som er filippinsk. Vi har et sentralt vitne som er tyrkisk og vi har etterforskere fra Nederland som har gjennomført etterforskning i Nederland, sa Thronæs til NRK i forrige uke.

Saken avsluttes i dag.

Created by InfoDispatcher

Politiadvokat Torgeir Kvitvik og politistasjonssjef Egil Sletteng ved Narvik politistasjon under en pressekonferanse ved Narvik politistasjon 13. oktober i fjor.