skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Travis

De fire skottene har erobret verden med sin melodiøse og gitarbaserte popmusikk. Sammen med Cast, Ocean Colour Scene og Kula Shaker var Travis et av de mest prominente britiske ”trad-rock” bandene på midten av 90-tallet.

Publisert 17.08.2001 12:38.
Frontfigur Francis Healy
Musikken har klare referanser til britisk 60-tallsrock, og frontfigur Francis Healy skriver klagende og lett filosofiske melodier som følges opp av et vakkert men samtidig litt røft lydbilde.

Gruppa ble grunnlagt i Glasgow i 1990 og i tillegg til sanger og låtskriver Francis Healy består bandet av Andy Dunlop på gitar, Neil Primrose på trommer og Douglas Payne på bass.

Tidsriktig

Etter å ha spilt i noen år flyttet de fire vennene til London for å gi Travis større potensial. I 1996 ga de ut EP’en ”All I Wanna Do Is Rock” på eget selskap. Den melodiske gitarbaserte popmusikken deres var veldig tidsriktig, og passet godt inn i det britiske rockebildet på den tiden.

Hmm... Banjo eller gitar??? Jeg klarer ikke å bestemme meg...
Året etter ga de ut sin andre single – ”U16 Girls”, og noen måneder senere kom debutalbumet ”Good Feeling”. Sanger som ”Happy” og ”Tied To The ’90s” sørget for at plata gikk rett inn på den britiske top-10 lista.

Seksdobbel platina

Det virkelige gjennombruddet kom i 1999. Etter å ha tilbrakt mange måneder i studio ga Travis ut plata ”The Man Who”, med hitsingler som ”Why Does It Always Rain On Me” og ”Writing to Reach You”.

Albumet solgte til platina hele seks ganger bare i Storbritannia, og Travis ble også et stort navn i resten av Europa og USA. Plata ble nominert til ”Album of the year” av det britiske ”Select Magazine”, og den markerte at Travis var kommet for å bli.

Travis sølte kake over seg når de framførte "Sing" under "Top Of The Pops" i England.

Suksessen fortsetter

I 2001 befestet Travis posisjonen sin ytterligere med den tredje plata - ”The Invisible Band”, som debuterte på førsteplass på de britiske hitlistene. Albumet gikk til topps på hitlistene over hele verden, og inneholder blant annet singlene ”Sing” og ”Flowers In The Window”.

Av Roy Strømsnes

LENKER
Bakgrunn: Travis (17.08.2001)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM TRAVIS

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no