skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Slade

Slade ble ofte omtalt, som mange andre - både før og siden, som det nye Beatles. Og det var kanskje ikke så langt fra sannheten i en periode.

Publisert 17.09.2001 09:30.
De to låtskriverne Noddy Holder (vokal/gitar) og Jim Lea (bass/vokal) oppviste i hvert fall en utrolig teft for remjende refreng og allsangvennlige vers i den første halvdelen av 70-tallet.

Herjet litsene

Godt hjulpet av Dave Hill (gitar) og Don Powell (trommer) herjet de toppen av hitlistene fra 1971 og til langt inn på 80-tallet. I løpet av karrieren kunne de notere seg for intet mindre enn 21 Topp 20 hits og var dermed glamrockens ukronede konger.

Frekk kreasjon

Om Marc Bolan og T. Rex kanskje var aller først ut med roting i sminkepungen så tok Slade, og da spesielt gitarist Dave Hill, glamrocken til helt nye, og absurde høyder.
- Dere skriver dem, og jeg selger dem, var en av hans udødelige kommentarer til Holder/Lea da han viste frem en frekk kreasjon. Og solgte plater gjorde altså Slade. Deres taktfaste glamrock fikk hele Europa til å skjelve i fem, seks år. På rekke og rad trillet de frem hits som; "Mama Weer All Crazee Now", "Gudbuy T' Jane", "Cum On Feel The Noize", "Skweeze Me Pleeze Me", "Merry Xmas Everybody", "Everyday" og "Far Far Away". LP'er som "Slade Alive", "Slayed" og "Old, New Borrowed And Blue" holdt også liv i de aller fleste fester på den tiden.


Solid oppsving

Da punken kom, og Slade samtidig skulle prøve å slå gjennom i USA, gikk litt av luften ut av ballongen. Likevel klarte Slade å få et solid oppsving i 1983 med lighterfremkallende og skjerfsvingende sanger som "My Oh My", "Run Run Away" og "All Join Hands".

Efter albumet "You Boyz Make Big Noize" i 1987 takket bandet for seg.

Slade II

Noddy Holder livnærer seg som radio-DJ og TV-skuespiller, Jim Lea studerte psykologi samtidig som han produserte andre band og nå jobber han med sitt eget prosjekt som heter Whild. Don Powell og Dave Hill spiller fremdeles sammen, men nå under navnet Slade II. Det finnes flere gode "greatest hits" samlinger med Slade og disse anbefales alle som synes det er blitt litt lite med naboklager i det siste.

Finn Bjelke

Bakgrunn: Slade (17.09.2001)
Siste saker:

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no