skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Simone

Simone (Foto: Pål Laukli/Tinagent - DaWorks)
Simone (Foto: Pål Laukli/Tinagent - DaWorks)
Simone Larsen, f. 1970, norsk pop-artist, solo-debuterte i 2004. Medlem av D’Sound.

Publisert 20.01.2005 14:00. Oppdatert 17.03.2005 12:26.
SE OGSÅ:
ALT OM:


Av Rune Johansen.

Simone Larsen ble født i tyske Freiburg 21. august 1970 med tyrkisk far og tysk mor. I 1979 giftet moren seg på nytt med en nordmann og familien flyttet til Volda.

Simone tror at språkproblemene hun opplevde i oppveksten gjorde at hun begynte å uttrykke seg via sanger som hun skrev ned på papir.

Selvlært

Simones mor la merke til datterens kjærlighet til musikk og Simone fikk både piano og gitar. Den selvlærte jentungen gjorde sin første konsert som 13-åring.

Etter gymnaset flyttet Simone til Oslo. Der ble hun vokalist i bandet The Dingleberries. The Dingleberries var ikke redde for å gjøre ting annerledes og spilte alt fra 30-talls jazz til Frank Zappa og James Brown. Simone utviklet sine låtskriverferdighetene i perioden og ble til en dyktig låtskriver og utøver.

Veivalg

Jonny Sjo og Kim Ofstad dannet Sweet ’n’ Sour (senere D'Sound) tidlig på 90-tallet med Simone som vokalist. Da D'Sound fikk platekontrakt rundt midten av tiåret hadde hun også tilbud fra den norske dance-gruppa Trancylvania som var på jakt etter ny vokalist.

Simone vurderte også solo-karriere og imponerte plateselskapsmannen Jørn Dalchow i Polygram stort med sine selvlagede låter som hun framførte med gitar. Men Simone valgte D'Sound.

Solo

På tampen av 2004 kom den etterlengtede solo-debuten fra Simone. Singelen ”The Last Days and Nights of Rock ’n’ Roll” var første singel fra filmen 37 ½ og viste en annen, mer låtbasert side av den Simone som ble kjent med D’Sound. Melodien tidlig A-listet av NRK P1.

Albumet ”Last Days and Nights” ble gjort tilgjengelig til nedlasting på internet en måned før CDen var i butikkene. Interessen rundt nedlastingstilbudet var laber.

Anmeldelsene varierte fra pene til svake, og publikum lot seg ikke friste til å kjøpe CDen i butikken heller. Albumet kom ikke blant de 40 mest solgte, det i en periode det ble meldt om synkende platesalg.

Bakgrunn: D'Sound (20.01.2005)
Siste saker:
Bakgrunn: Simone (20.01.2005)
Siste saker:

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no