skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Annie

Annie (Foto: bpop)
Annie (Foto: bpop)
Norsk pop/disco-artist, eg. navn Anne Lilia Berge Strand, f. 1977, debuterte i 1999.

Publisert 21.10.2004 14:23.
Av Rune Johansen.

Annie ble født i Trondheim i 1977 og vokste opp i Kristiansand og Bergen. Hun begynte i bandet Suitcase som 16-åring. Før det hadde hun spilt piano og sunget i kor og lyttet til mange forskjellige typer musikk. Favorittene var Madonna og The Clash.

The Greatest Hit

Etter hvert bredte musikk-interessen seg og Annie begynte å lage låter selv. Våren 1999 kom solo-debuten ”The Greatest Hit”.

Låta var skrevet og produsert i samarbeid med kjæresten Tore Andreas Kroknes ”Erot” (1977-2001) og ble utgitt på Bergensselskapet Telle. I låta var en sample av Madonnas ”Everybody”.

Telle

Singelen ble utgitt fire ganger, samt på Telles ”Samleplate” og ”Telle International”, og Annie fikk oppmerksomhet for kult-utgivelsen også utenfor landets grenser.

I 2001 kom en ny singel og et album var under produksjon, men karrieren fikk en sørgelig, uventet vri med Kroknes’ bortgang. Annie kjempet seg videre og begynte å skrive nye låter.

Timo

Sammen med en venn startet hun klubben Pop Til You Drop i Bergen. Der hyret hun den finske DJen Timo Kaukolampi (fra Opl:Bastards og The Left Handed) til å spille. Han gjengjeldte oppdraget med DJ-spillejobb for Annie i Helsinki. Der ble Annie invitert til å legge vokal på noen Opl:Bastards-låter og deretter ble Timo Kaukolampi spurt om han ville produsere hennes låter.

Annie bidro på den britiske produsenten Richard X sitt album ”X Factor Volume One” i 2003. Albumet inneholdt ellers sanghjelp fra verdensstjerner som Kelis, Sugababes og Jarvis Cocker (Pulp).

Chewing Gum

I sommermånedene 2004 gjorde hun suksess på NRK P3s A-liste med den Richard X-produserte ”Chewing Gum”. Låta ble ukas single i den kjente britiske musikkavisa NME og nådde 8.plass på den hjemlige hitlisten. Et gjennombrudd var på veg.

Annies debutalbum ”Anniemal” kom i september, utgitt på den britiske labelen 679 Recordings (The Streets). Albumet debuterte på 6. plass på VG Lista Topp 40. Anmeldere fra inn- og utland var svært fornøyde med Annies pop-disco/electronica. Foruten Timo Kaukolampi og Richard X hadde Annie fått hjelp av de gamle vennene i Röyskopp på produksjonssiden.

Duoen produserte den andre singelen ”My Heartbeat” som også ble A-listet av NRK P3.

Album

Anniemal (679 Recordings - 2004)

Bakgrunn: Annie (21.10.2004)
Siste saker:

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no