skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Melissa Etheridge

Melissa Etheridge tok verden med storm i 1988 med hiten "Somebody bring me some water".

Publisert 21.06.2001 12:01. Oppdatert 21.06.2001 12:17.
Melissa Etheridge.
Hun gjenkjennes først og fremst på sin karakteristiske og røffe rockestemme. Hun er da også blitt sammenliknet med artister som Bruce Springsteen og Janis Joplin.

Men hennes musikalske historie startet lenge før platedebuten og gjennombruddet kom i 1988.

Startet som 12-åring

Etheridge hadde sin første kontakt med rocken tidlig i ungdommen, og følte fort at dette var hennes uttrykk. Hun komponerte faktisk sine første sanger allerede i 12-års-alderen. Noen år etterpå - da hun gikk på Berklee School of Music - fant hun ut at hennes musikalske begavelser - ikke kun var av akkademisk art. Melissa Etheridge's musikalske karriere fortsatte etter hvert med opptreden i barer og nattklubber, med mange typer musikk som pop, rock, country og hennes egne komposisjoner.

Melissa Etheridge er også kjent for å være lesbisk.

Chris Blackwell

Etter fem år med ”Berklee School of Music” og opptreden i barer og nattklubber, dukket plutselig Chris Blackwell opp i en av barene hun sang på. Dette var grunnleggeren av Island Records. Han falt pladask - og gav henne umiddelbart kontrakt med plateselskapet.

Utenom det musikalske - er det nok seksuelle legning Melissa Etheridge er blitt mest kjent for. Melissa er Lesbisk - og har nok vært et verdifullt forbilde å ha for mang en ung kvinne.

Julie Cypher

Hun traff sin nåværende bedre halvdel, Julie Cypher, mens hun var gift med Lou Diamond Phillips - som forøvrig fortsatt er en meget god venn av henne. Julie Cypher regisserte flere av Melissa sine videoer. Og da Melissa blei forelska i henne, klarte hun etter hvert ikke å få sitt ekteskap med Lou til å fungere. Til slutt besluttet Melissa at det var Julie hun ville være sammen med.

Albumet "Skin".
De følelsene som Melissa hadde i denne prosessen - og det hun følte for Lou - er beskrevet i melodien som heter "The boy feels strange". Denne låta finnes på albumet "Never enough" fra 1992.

12 år

Melissa Etheridge har holdt på i over 12 år som plateartist, og har gitt ut i alt sju album. Hun har solgt over 25 millioner eksemplarer av platene sine på
Biografien ”The Truth Is ... My Life in Love and Music”.
verdensbasis. Inntill for fire år siden var Melissa Etheridge en meget hardtarbeidene artist. Hun var kontinuerlig på turne eller i studio omtrent 8 år i strekk. Men så traff hun sin kjære Julie Cypher, og tok det rolig et par år for å etablere seg skikkelig med familie. Hun har også fått to barn sammen med sin Julie.

Hennes siste plate heter ”Skin”, med utgivelse juli 2001. Samtidig gav hun ut biografien The Truth Is ... My Life in Love and Music”.

Av Jørn Gjersøe, NRK.no/musikk

År Tittel Selskap
1988 Melissa Etheridge Island
1989 Brave & Crazy Island
1992 Never Enough Island
1993 Yes I Am Island
1995 Your Little Secret Island
1999 Breakdown Island
2001 Skin Island
LENKER
Melissa Etheridge Offisiell hjemmeside
Bakgrunn: Melissa Etheridge (21.06.2001)
Siste saker:

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no