NRK Meny
Normal

Havarikommisjonen vurderer å undersøke båtulykke

Statens havarikommisjon vurderer å starte undersøkelser etter dødsulykken i Borgundfjorden fredag. – Denne saken er litt spesiell, sier avdelingsdirektør Dag Liseth.

Søk etter båtulukke

Redningsskøyte, politibåt og flere private båter måtte lete lenge etter ulykken på fredag.

Foto: Remi Sagen / NRK

Det skriver smp.no. Det var sist fredag uke at mann i 40-årene omkom da en fritidsbåt og en slepebåt kolliderte i Borgundfjorden fredag ettermiddag.

Les også:

Havarikommisjonen tidlig på banen

Havarikommisjonen har ikke undersøkelsesplikt i ulykker med fritidsbåter, men blir koblet inn når det er kommersielle fartøy involvert i ulykker der fartøyet synker eller noen omkommer. Havarikommisjonen var tidlig involvert etter ulykka.

– Vi var tidlig på banen. Fredag intervjuet vi kapteinen på slepebåten over telefon. Vi har også bedt om kopi av politiets arbeid og vært i kontakt med hovedredningssentralen, sier havariinspektør Tønis Sørensen som var på vakt da ulykken inntraff til Sunnmørsposten.

Alvorlig

Liseth sier til NRK at de er koblet inn fordi ulykken førte til et dødsfall.

Vi går inn i denne saken på grunn av alvorlighetsgraden. Det er Sjøloven som regulerer de ulykkene vi skal undersøke og den går på alvorsgraden her, forklarer han.

Samler informasjon

Havarikommisjonen bruker nå tiden på å samle informasjon.

– Vi følger utviklingen i saken og samler inn informasjon. Så vil vi senere vurdere om vi vil iverksette en undersøkelse, forklarer han.

Når vil dere ta beslutningen om å sette i gang undersøkelser?

– Det vil være i nærmeste fremtid. Akkurat når vet jeg ikke, men det er en beslutning som vil tas relativt raskt, forteller han.