NRK Meny
Normal

Vil hjelpe fram gründertalenta i nedgangstider

Mer enn 500 personer mister arbeidet i molderegionen i år, men nå skal gründertalenta blant dem få nye muligheter.

Jørn Heggertveit og Finn Amundsen

Jørn Heggertveit og Finn Amundsen vil hjelpe gründertalenta før de forsvinner.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Det er Molde Kunnskapspark som inviterer gründertalent til to måneders gratis innovasjonsskole og dessuten kontorplass og gründerfelleskap.

Mange av de som nå blir arbeidsløse har trolig har veldig gode idéer som de går og ruger på. Nå ønsker vi å se om idéen er god og om det finns et marked der, sier daglig leder Finn Amundsen i Molde Kunnskapspark.

– Når mange mister arbeidet eller blir permittert og fristilt, så er ikke det første de har i tankene å starte egen bedrift. Heller ikke NAV eller andre tenker veldig hardt på at her er en mulighet, så vi ønsker å synliggjøre at det å starte egen bedrift kan være viktig, sier Amundsen.

Gratis innovasjonsskole

Jørn Heggertveit og Finn Amundsen

Inkubatorleder Jørn Heggertveit og daglig leder Finn Amundsen i Molde Kunnskapspark jakter nye fyrtårn

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Molde Kunnskapspark ønsker å investere tid og bruke ressurser på gründertalenta. Derfor en gratis innovasjonsskole – en unik pakke av tiltak som skal hjelpe gründertalenta raskt fram. 23.september lager de en talentkveld med muligheter til å få informasjon og sjekke ut sin idé.

– På innovasjonsskolen får de jobbe tett sammen med andre gründere, både nye og erfarne, sier inkubatorleder Jørn Heggertveit. De får rådgivning og veiledning og en intensiv kurspakke og får hjelp til å avklare idéen sin.

Med ei oljenæring i fritt fall for tida – er det rett tid til å satse på gründertalent?

Veldig viktig å satse på gründere, sier Finn Amundsen. Historisk har regionen her vært veldig flink i skape nye ting i motgangstider. Jeg tror vi har den evnen i oss at vi kan gjøre det. Det er nå vi må tenke nytt for å satse videre.

Det er kun oljenæringa som sliter nå, mens det er mange andre næringer som har oppgangstider og har behov for både nye idéer og mer arbeidskraft for å kunne satse, sier lederen av Molde Kunnskapspark.