NRK Meny
Normal

Viktig, men ikke avgjørende

MFK er på plass i Trondheim og klokka 18 er det avspark i toppoppgjøret mot Rosenborg. Moldemanager Ole Gunnar Solskjær sier det er en viktig kamp, men det er ikke avgjørende for hvem som vinner serien.

Ole Gunnar Solskjær

Kampen er viktig, men ikke avgjørende for årets serie, sier Moldemanageren

Foto: Roar Halten

Alt ligger til rette for en fotballfest på Lerkendal stadion i Trondheim i ettermiddag. Rosenborg leder serien så langt, men med seier i dag kan Solskjærs menn dra innpå.

Ikke avgjørende

Solskjær avviser at kampen er avgjørende for utfallet av årets tippeliga. Han har selv opplevd at lag som har ligget langt bak på tabellen på denne tida har kommet opp og vise versa.

– Vi er i Trondheim for å vinne, det er klart, sier Solskjær og smiler. Han vet godt at fjorårets kamp på Lerkendal endte 1–1 den 27. juni. RBK ledet, men Molde fikk med seg ett poeng fordi André Hansen laga selvmål.

alexander søderlund

For ett år siden: RBK jubel for 1-0 scoring, men kampen endte uavgjort

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Statetstikken sier at det blir få mål

De to topplagene har møttes 36 ganger i Trondheim. RBK har vunnet 21, MFK 9 og seks kamper har endt uavgjort. Sist gang RBK slo MFK i Tippeligaen i Trondheim var i juli 2012 -da det ble 1–0. RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er nok sugen på en seier for i hans karriere har han ledet laget sju ganger mot Molde, men bare en kamp han endt med seier. De siste i oppgjørene har kun resultert i 3 RBK-scoringer.

MFK kan klatre på tabellen

Etter 12 kamper i åretss Tippliga har MFK 24 poeng, det er fire poeng mer enn på samme tid i fjor, men fem mindre enn i gullsesongen 2014. Molde ligger på scoringstoppen så langt med 24 mål, men har også sluppet inn 17 baklengs. Bare Start og Stabækk har flere spå langt. Klarer de blå/hvite å ta skalpen på ble hvit/svarte i kveld, kan tre nye poeng til Rosenes By bety at Molde kan kort ned forspranget til Rosenborg fra 5 til 2 poeng. Kampen kan du høre i dabkanalen NRK Sport fra klokka 18