NRK Meny
Normal

Venter full storm i natt

Det er ventet opp mot full storm i fjellet og på kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag søndag og natt til mandag. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for store deler av landet.

Atlanterhavsvegen fredag

Det blåser opp til storm på kysten av Møre og Romsdal natt til mandag.

Foto: Ellinor Draagen Vikås

Allerede søndag kveld blåste det kraftig på kysten av Møre og Romsdal. På grunn av sterk vind måtte hurtigbåtselskapet Norled innstille all rutetrafikk på Romsdalsfjorden. Også selskapet Fosen/Namsos innstilte avganger på Kystekspressen mellom Kristiansund og Trondheim.

Meteorologisk institutt melder om perioder med sørvest og senere nordvest liten til full storm i på kysten og i fjellet i Møre og Romsdal og Trøndelag, mens det på Vestlandet sør for Stad ventes perioder med vestlig liten storm i fjellet søndag og natt til mandag.

For alle nevnte steder så langt er det ventet vanskelige kjøreforhold på grunn av vind og snøbyger. I Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus meldes det om lokale kraftige vindkast opp mot 25 meter per sekundet.

For Skagerrak meldes det om vestlig liten storm søndag kveld, kan hende opp i full storm, minkende utover natt til mandag.

I Agder, Telemark og Buskerud melder Meteorologisk institutt om perioder med vestlig liten storm i fjellet søndag og natt til mandag.