NRK Meny
Normal

Dømt til 4,5 års fengsel for overgrep i oktober – nå er han siktet for nytt overgrep

I oktober ble han dømt for seksuell omgang med barn under 14 år. En måned etter, før mannen startet soning, er mannen siktet og varetektsfengslet for et lignende forhold.

En 19 år gammel mann fra Nordmøre ble før helga pågrepet av politiet og er nå varetektsfengslet i inntil 4 uker siktet for å ha hatt samleie med ei jente under 16 år. Pågripelsen skjedde etter at jenta betrodde seg til barnevernet.

Der fortalte hun at siktede hadde samleie med henne forrige uke.

Dømt før

Retten er enig med påtalemyndigheten i at mistanken mot mannen styrkes fordi han ble domfelt for et lignende forhold i en rettskraftig dom fra 14. oktober i år. Da ble han dømt for å ha hatt samleie gjentatte ganger med en person under 16 år. I samme dom ble han også straffet for å ha seksuell omgang med to personer under 14 år, begge to ved to eller flere anledninger.

Mannen ble dømt til 4,5 års fengsel og å betale til sammen 280. 000 kroner i erstatning til tre fornærmede.

Retten mener at fordi mannen er domfelt tidligere er det stor fare for gjentakelse, og varetektsfengsler mannen for å hindre siktede i å begå nye straffbare handlinger. Retten mener også at siktede er kjent med reglene om seksuelle overgrep, men at han likevel ikke synes å ta innover seg alvoret i domfellelsen når han fremdeles skal ha omfattende kontakt med barn mellom 14 og 16 år.

Fare for bevisforspillelse

Etter en konkret vurdering mener retten at siktede har en reell mulighet til, og mest sannsynlig vil, forspille bevis i saken hvis han nå løslates, og legger også dette til grunn for varetektsfengslingen.

Siktede nekter for forholdet.