Hopp til innhold

Utvider siktelsen og varetektsfengsler sjåføren

Politiet sikter sjåføren for å ha forlatt 26-åringen i veikanten i Herøy. Sjåføren erkjenner fremdeles ikke straffskyld.

Politiet undersøker stedet der en mann ble funnet hardt skadd i Herøy

ETTERFORSKNING: Politiet undersøker stedet hvor mannen ble påkjørt.

Foto: Bente Anita Pilskog

Elin Drønnen

PÅKJØRSEL I HERØY: Politiinspektør Elin Drønnen leder etterforskningen.

Foto: Hans Olav Landsverk

Lørdag morgen ble en 26 år gammel mann påkjørt i Herøy på Sunnmøre. Sjåføren stoppet ikke opp etter sammentreffet, men etter at politiet etterlyste og satte i gang søk etter en lastebil de mente sjåføren hadde kjørt, ble personen pågrepet og siktet lørdag kveld.

Lastebilsjåføren ble først siktet for brudd på veitrafikkloven paragraf 3 som innebærer at han ikke har vært tilstrekkelig påpasselig og har forårsaket skade på en annen person.

Mandag har politiet utvidet siktelsen og varetektsfengslet personen.

– Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag kl. 13.00. Politiet har i den forbindelse utvidet siktelsen til også å omfatte overtredelse av straffeloven § 288, for å ha forlatt en person liggende i veikanten uten å tilkalle eller yte hjelp etter å ha kjørt på han, sier politiinspektør Elin Drønnen.

Brev- og besøksforbud

Forsvarer Torgeir Langva

ERKJENNER IKKE STRAFFSKYLD: Torgeir Langva er den siktedes forsvarer.

Foto: Aina Rødal / NRK

Politiet sier også at de i fengslingsmøtet vil be om at den siktede sjåføren får brev- og besøksforbud. Årsaken til dette er at de er redd for at bevis skal gå til spille.

Gjennom søndagen avhørte politiet sjåføren, og fortsatte den tekniske og taktiske etterforskningen. Politiet etterforsker fortsatt saken bredt, da hendelsesforløpet i forkant av ulykken er uklart.

Søndag kveld fortalte den siktedes advokat, Torgeir Langva, at hans klient ikke vedgikk straffskyld. Det har ikke forandret seg etter at siktelsen ble utvidet.

– Han erkjente ikke straffeskyld etter den første siktelsen og gjør det heller ikke denne gangen. I beste fall blir han løslatt, i verste fall blir han fengslet. Vi mener at vilkårene for fengsling ikke er tilstede, sier Langva.

– De har fokus på sin hardt skadede sønn

Mette Ekroll Nyland

ADVOKAT: Mette Ekroll Nyland er bistandsadvokat for de pårørende.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Mette Ekroll Nyland er oppnevnt som bistandsadvokat for de pårørende, og har snakket med de.

Familien er for øyeblikket sammen med sønnen på Haukeland sykehus, hvor 26-åringen fortsatt ligger kritisk skadet etter påkjørselen.

– Nå har familien størst fokus på fornærmede, men er glad for at politiet har siktet en person, sier Ekroll Nyland.

Har du noen tanker om at sjåføren ikke har vedgått straffskyld?

– Det har jeg ingen kommentar til. Som jeg sa har familien fokus på sin hardt skadede sønn, sier hun.