Hopp til innhold

Ordføreren: – Vi er klare til å stille opp

Ordfører i Herøy, Arnulf Goksøyr, sier at det kan bli aktuelt å sette i verk et kommunalt tilbud etter at en mann ble påkjørt lørdag.

Påkjørsel Herøy

MERKET: Her ble mannen påkjørt lørdag.

Foto: Roar Strøm

Arnulf Goksøyr

PÅKJØRSEL: Ordfører Arnulf Goksøyr sier at det kan bli aktuelt å sette i gang et kommunalt tilbud.

Foto: Trond Vestre / NRK

Lørdag morgen ble en 26 år gammel mann påkjørt av en lastebil i Herøy og funnet i veikanten. Søndag er det kun en oransje sirkel i asfalten som indikerer at en ulykke har skjedd.

Ordfører i Herøy kommune, Arnulf Goksøyr, sier at de er oppdatert på saken.

– Herøy kommune har vært i kontakt med politiet, og følger situasjonen nøye, sier han.

Ordføreren opplyser også til NRK at det ikke er etablert et kriseteam enda, men at de vurderer situasjonen videre.

– Foreløpig vurderer vi det ikke som nødvendig å sette i verk tiltak i kommunal regi, men vi er klare til å gi et kommunalt tilbud dersom det blir aktuelt på et senere tidspunkt, forteller Goksøyr.

Fortsatt kritisk skadet

Mannen som ble påkjørt ligger for øyeblikket kritisk skadd på Haukeland sykehus i Bergen, og politiet har siktet en person for påkjørselen. 26-åringens pårørende er også i Bergen.

Informasjonen fra politiet søndag har foreløpig vært knapp, men rundt klokken 15 vil de formidle ytterligere informasjon om saken. Sjåføren av lastebilen sitter i avhør søndag ettermiddag.

Lørdag søkte politiet etter en laste bil av typen Volvo FE eller Volvo FL og det var trolig en slik sjåføren kjørte da han traff 26-åringen.