Ulstein Arena
Foto: Ill: Lund+Slaatto Arkitekter

Ulstein Arena

 • Tvist om Ulstein Arena er løyst

  Ulstein kommune og prosjekteringsgruppa for Ulstein Arena har blitt samde i tvistesaka om honorarkrav og rådgjevarfeil. I februar i år vart kommunen stemna av gruppa som hadde ansvaret for detaljprosjekteringa og prosjektoppfølginga då Ulstein Arena vart bygd. Saka har no vore til mekling ved Sunnmøre Tingrett og partane har kome fram til eit forlik. Det skriv kommunen i ei pressemelding på sine nettsider.

  Ulstein Arena
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Får Statens pris for byggkvalitet

  Ulstein Arena får Statens pris for byggkvalitet. Dette er ein heiderspris som skal løfte fram nye bygg som bidrar til å heve, fornye og utvikle byggkvalitet lokalt og nasjonalt. Ulstein Arena består av idrettshall, klatrehall, svømmehall og bibliotek. I grunngivinga til juryen står det mellom anna at Ulstein arena har introdusert ein byggkvalitet og byggskikk som ikkje tidlegare har vore brukt i sentrum.

  Ulstein Arena
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Honorarkravet må avgjøres i retten

  Striden mellom Ulstein kommune og en rekke firma som hadde med Ulstein Arena-utbyggingen å gjøre ender i retten. Saken skal opp i Sunnmøre tingrett 4. mars neste år, skriver Vikebladet. Det er sett av fem uke til behandlingen av saken. I desember i fjor ble det kjent at kommunen ble saksøkt av prosjekteringsgruppa. Uenigheten gjelder størrelsen på rådgivingshonorar i forbindelse med utbyggingen.

  Ulstein Arena
  Foto: Ill: Lund+Slaatto Arkitekter
 • Nominert til gjæv pris

  Ulstein Arena er ein av tre finalistar i kampen om å vinne den gjæve arkitekturprisen «Statens pris for byggkvalitet». Eit kvartalsbygg i Oslo og studentbustader i Trondheim er dei andre finalistane. – Det blir bygd mange bygg med gode kvalitetar rundt om i Norge, men dei tre bygga vi står igjen med no har utmerka seg godt innan mellom anna miljø, byggeskikk og fortetting, seier juryleiar Erling Lae. Juryen besøkte seks bygg i august før dei vart einige om dei tre finalistane.

  Ulstein Arena tre månader før slutt
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Kan spare 10 millionar

  Badeanlegget på Ulstein Arena kan bli godkjent som opplevingssenter, noko som vil gi Ulstein kommune ein gevinst på om lag 10 millionar kroner. I dag er Ulsteinbadet godkjent som symjehall, men dersom det vert installert to badestampar ute, ei ekstra sklie og fontener i barnebassenget, kan det bli godkjent som opplevingssenter, skriv Ulstein kommune på sine nettsider.