Trehus
Foto: Matthew Harwood / Unsplash

Arkitektur

Oppsummert

Innhold om Arkitektur fra NRK. Om du er glad i arkitetktur setter du kanskje prtis på serien «Arkitektens hjem» i NRK TV.

 • Heder og ære til The Twist

  Det nye museet The Twist på Kistefoss er kåret til årets flotteste museum internasjonalt. Bak kåringen står Designboom - et magasin for kunst, arkitektur og design. The Twist åpnet på Kistefos på Jevnaker i september i år.

  The Twist
  Foto: Ole Martin Sponberg / nrk
 • Ønsker seg Greta Thunberg til Oslo

  Til våren åpner klimahuset i Botanisk hage, og de prøver å få Greta Thunberg på besøk til åpningen, sier direktør Tone Lindheim til Aftenposten. Bygget er ferdig og overleveres til eier i januar. Målet for klimahuset er 100.000 besøkende i året.

  Klimahuset i Botanisk Hage på Tøyen i Oslo
  Foto: Lund Hagem Arkitekter
 • Verneverdig bygg rives i Trondheim

  Denne uka sa bygningsrådet i Trondheim ja til å rive det verneverdige Siemens-bygget fra 60-tallet, tegnet av arkitekten Herman Krag. Byantikvarer og arkitekter protesterer, skriver Arkitektnytt.

Kulturstrøm

 • Kårer Norges morsomste på Instagram

  Noen av Norges morsomste forteller hvilke Instagram-kontoer du bør følge for å få en god latter. Noen poster memes, andre lager gjennomførte sketsjer for flere hundre tusen følgere. Se hele listen her.

  Dette mener de norske komikerne er de morsomste Instagramkontoene. (Fra venstre: Martin Lepperød, Sigrid Bonde Tusvik, Markus Neby, Sofie Frøysaa.)
  Foto: P3.no
 • Kosovo boikotter Nobel-seremoni

  Kosovos ambassadør til Sverige boikotter utdelingen av Nobels litteraturpris 2019, skriver Dagens Nyheter. Årsaken til det er at prisen tildeles Peter Handke, som har kommet med kontroversielle uttalelser om konfliktene på Balkan.