Trehus
Foto: Matthew Harwood / Unsplash

Arkitektur

Oppsummert

Innhold om Arkitektur fra NRK. Om du er glad i arkitetktur setter du kanskje prtis på serien «Arkitektens hjem» i NRK TV.

 • Trump gir arkitekter presidentordre

  Donald Trump vil ha «penere offentlige bygg» og går til angrep på moderne arkitektur. Nå gir han presidentordren «Making Federal Buildings Beautiful Again» om kun å bygge nyklassisistisk arkitektur. ordren, som gjelder nybygg, tilbygg og rehabiliteringsprosjekter, skriver Arkitektnytt.

  Trump og Det hvite hus og det amerikanske flagget. Illustrasjon.
  Foto: Marco Vaglieri / NRK
 • Arkitekter reagerer på konkurranse

  – Kontakt oss gjerne for bistand. Dere er ikke tjent med at landets arkitekter finner konkurransen lite attraktiv og useriøs. Det skriver Norske arkitekters landsforbund (NAL) i en mail til eiendomsselskapet. NAL mener de har utlyst en «uklar» konkurranse om et nytt kulturhus i Lærdal. De reagerer blant annet på bindinger om opphavsrettigheter og utydelige krav, skriver Arkitektur.

  DET HISTORISKE LÆRDAL
  Foto: Noralv Pedersen / NRK

Kulturstrøm

 • Skandalepoet nominert til pris

  Danske Yahya Hassan slo gjennom som poet i 2013 med samlingen «Yahya Hassan». Nå er oppfølgeren «Yahya Hassan 2» nominert til Nordens største litteraturpris. Denne samlingen tar for seg livet hans etter at den forrige kom ut, et turbulent liv med rus og vold, fengsel og innleggelse på psykiatrisk lukket avdeling.

  Yahya Hassan
  Foto: TOM ØVERLIE / NRK
 • Nominert til litteraturpris

  «Vi er fem» av Matias Faldbakken vant nylig «P2-lytternes romanpris» og nå er den også nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Elegant uhygge, skrev litteraturkritiker i NRK, Marta Norheim da romanen kom ut. Den handler om en familie som får et femte medlem i form av en levende leirklump. Den andre norske boken som ble nominert er «Den gode vennen», også en roman, skrevet av Bjørn Esben Almaas. Vinneren av Nordisk Råds litteraturpris blir utropt i oktober.

  Matias Faldbakken
  Foto: Ivar Kvaal / Forlaget Oktober