Trehus
Foto: Matthew Harwood / Unsplash

Arkitektur

Oppsummert

Innhold om Arkitektur fra NRK. Om du er glad i arkitetktur setter du kanskje prtis på serien «Arkitektens hjem» i NRK TV.

 • Nominert til reiselivspris

  Restauranten Under er nominert til Innovasjons Norges Reiselivspris 2019. Prisen deles ut i oktober. Under er en av tre finalister, sammen med Foldvik Familiepark og turoperatøren Hvitserk of Norway.

  Under Lindesnes
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Demonstrasjon utenfor Y-blokka

  250 stripete demonstranter samlet seg utenfor Y-blokka i regjeringskvartalet i Oslo fredag formiddag for å markere motstanden mot vedtaket om riving. Demonstrantene var ikledd striper for å hedre kunstneren Pablo Picasso, som står bak flere verker i det karakteristiske bygget. Initiativet til demonstrasjonen kommer fra Henie Onstad Kunstsenter (NTB)

  Demonstranter er samlet foran Y-blokka
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB/Scanpix
 • Et annerledes boalternativ

  Ferske studenter over hele landet har kastet seg ut i en ny og uforutsigbar hverdag. Men å skaffe seg et sted å bo er ikke alltid like lett. Alternativene finnes likevel der ute – om man våger å leve litt annerledes. NRK P3 har møtt seks studenter som har gjort akkurat det.

  Alternativ studentbolig
  Foto: NRK
 • – Ser litt billig ut

  Kritikere reagerer på fasaden på det nye Deichmanske hovedbibliotek. Kunstkritiker Arve Rød i Dagbladet er forundret over materialvalget på fasaden, og mener det ser ser billig ut. Arkitekt Didrik Hvoslef-Eide mener bygget er blitt så grått og dystert, og at det gir grunn til å bli lei seg.

  Deichman Bjørvika
  Foto: Atelier Oslo og Lund/Hagem arkitekter

Kulturstrøm

 • Regjeringen vil styrke kulturskolen

  Tre av ti barn i grunnskolen går på kulturskole. En ny rapport viser at potensialet er mye større. Nå har Kunnskapsdepartementet bestilt en rapport for å kartlegge utfordringer og muligheter.

 • Emmy-blemme

  En levende dirigent ble til en død dirigent under nattens TV-sendte Emmy-utdeling. I avdelingen «vi minnes folk som har gått bort» ble Oslo Filharmoniens tidligere dirigent, i år avdøde André Previn, hedret til et bilde av den høyst levende dirigenten Leonard Slatkin. Produksjonsselskapet Fox har så langt ikke kommentert pinligheten.

  Leonard Slatkin
  Foto: Screenshot Fox