Trehus
Foto: Matthew Harwood / Unsplash

Arkitektur

Oppsummert

Innhold om Arkitektur fra NRK. Om du er glad i arkitetktur setter du kanskje prtis på serien «Arkitektens hjem» i NRK TV.

 • Ber om revurdering av Y-blokka

  Når Oslo kommune nå gir tillatelse til å rive halve Y-blokka i Regjeringskvartalet, ber de samtidig Statsbygg om å revurdere riving av resten. Kommunen mener manglende dokumentasjon av klimaberegninger og krav til kulturminnevern må føre til ny behandling, skriver Arkitektnytt.

  Y-blokken / Y-blokka har adresse Akersgata 44 og ligger delvis over Arne Garborgs plass. Bygningen har navn etter Y-formen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Glasspyramidens arkitekt er død

  Den kinesisk-amerikanske arkitekten I.M. Pei døde torsdag, 102 år gammel. Han regnes som en av verdens største mestre innen moderne arkitektur. I tillegg til kontroversen han skapte med glasspyramiden som ble Paris-museet Louvres nye inngang i 1989, var arkitekten mest kjent for østbygget til National Gallery of Art i Washington.(NTB)

  France Louvre Pei
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Eiffeltårnet 130 år

  Frankrike skal feire at Eiffeltårnet åpnet for 130 år siden i dag med et helt nytt lysshow og konsert. Eiffeltårnet ble bygget i forbindelse med verdensutstillingen i 1889 for å markere at det var 100 år siden revolusjonen og er i dag Frankrikes mest kjente landemerke.

  Eiffeltårnet i Paris
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Kulturstrøm

 • Schwarzenegger angrepet

  Filmstjerne og tidligere guvernør Arnold Schwarzenegger ble sparket bakfra av en mann under et arrangement i Sør-Afrika. Sikkerhetsvakter grep raskt fatt i mannen. 71 år gamle Schwarzenegger tvitret senere at han ikke var klar over det som skjedde, og ba folk fokusere på barna.

  Laster Twitter-innhold
 • Keiinos fremføring

  Tom Hugo Hermansen fra Kristiansand og Keiino har vært på scenen i Melodi Grand Prix. Her ser du resten av showet.

  Live fra firnalen i Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv.