NRK Meny
Normal

Turist falt i sjøen

En passasjer fra et cruiseskip falt i sjøen ved Storneskaia i Ålesund.

Turist fall i sjøen

Det var mange øyenvitner til hendelsen.

Foto: Inger Johanne Ruset / NRK

Passasjeren, en eldre mann fra England, fikk hjelp opp av vannet og er noe forslått. Alle nødetater kom til stedet. Passasjeren er kjørt til legevakten for en sjekk.

Personen er passasjer hos cruiseskipet MS Thomson Spirit som er eid av selskapet Holland America Line og leid ut til engelske Thomson Cruises. Skipet er bygget i 1983.

Snubla på landgangen

– Mannen trakka skeivt og snubla da han var på vei opp landgangen, sier operasjonsleder Tor André Gram Flack i Sunnmøre politidistrikt.

– Kommer dere til å etterforske ulykken videre?

– Vi ser på dette som et rent uhell. Vi har hatt en veiledende samtale med Havnefogden. Om det er aktuelt med utbedringer for å hindre lignende ulykker i fremtiden, blir opp til dem å vurdere, sier han.

– Ikkje skjedd før

Havnefogd Birger Flem i Ålesund havnevesen kjenner til ulykken, men har ennå ikke fått rapport fra sin utsendte på kaia.

– Jeg kan foreløpig ikke si noe om hva som har skjedd, og kjenner heller ikke til tilsvarende episoder i forbindelse med cruisebåter på dagtid, sier han.

– Har Havnevesenet sitt på det tørre når det kommer til sikkerheten i kaiområdet?

– Det vil jeg si. Ettersom dette skjedde i forbindelse med landgangen til skipet, ligger også ansvaret hos rederiet, sier Flem.

Turist fall i sjøen ved cruisebåt

En passasjer ved dette skipet falt i vannet.

Foto: Remi Sagen / NRK