Hopp til innhold

Ble truet på livet etter han gikk ut og lovte skuddpremie

Leder i Sau og Geit, Odd Bjarne Bjørdal, har blitt truet på livet etter at han gikk ut i media og lovte skuddpremie til den første som skaut freda rovdyr i Møre og Romsdal.

Odd Bjarne Bjørdal

Leder i Sau og Geit, Odd Bjarne Bjørdal, har blitt truet på livet etter utspillet om skuddpremie.

Foto: Knut Hustad

– Jeg registrerer at enkelte dyrevernere synker så dypt at de truer med å skyte personer de er uenige med, sier Bjørdal til Sunnmørsposten.

Bjørdal har fått både har fått hatmail og trusler i kommentarfeltet på diverse nettsted etter at han i begynnelsen av juli lovte 10.000 kroner til den første som skaut freda rovdyr i Møre og Romsdal.

Fått drapstrusler

På facebooksida til organisasjonen Aksjonen Rovviltets Røst står blant annet: «Både han og Fjordman burde vært testet av domstolene», «han burde dele celle med en hyggelig kosebamse», «få låst inn disse sauebønda», «sauebondesuppegjøk».

– Men jeg har også fått langt mer alvorlige trusler, rett og slett drapstrusler, også sendt direkte til meg per mail. Likevel er det massiv støtte fra hele landet, ikke minst fra bønder som sier at dersom Norsk Sau og Geit dementerer mine utsagn, vil de melde seg ut i hopetall, seier Bjørdal.

Vil ikke anmelde truslene

Men han vil ikke melde drapstruslene til politiet.

– Nei, jeg kommer ikke til å melde drapstruslene til politiet, sier han.

– Dette sier noe om hvor lite seriøse enkelte dyrevernere er, sier Bjørdal.

Utspillene fra Sau og Geit har møtt massiv kritikk fra miljøvernforbundet og miljøvernministeren. I tillegg har gruppa Aksjonen Rovviltets Røst anmeldt Bjørdal til politiet.