NRK Meny
Normal

Leteaksjon etter to personer i Trollheimen

Røde Kors har rykket ut etter at to personer gikk seg vill i Trollheimen tirsdag kveld.

I Trollheimen

Trollheimen blir av politiet betegnet som et svært ulendt område som det er vanskelig for letemannskapene å nå. Bildet er fra en tidligere anledning.

Foto: Monika Wikan Faaness

Personene – som begge er fra Polen – skal ha kommet bort fra oppmerket løype på turen mellom Gjevilvasshytta i Oppdal og Trollheimshytta i Surnadal på Nordmøre.

Ifølge operasjonsleder Rolf Anders Korstad ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt skal personene ha mat, drikke og sovepose, men mangler telt.

– Vi har bedt dem om å holde seg i ro, og vente på oss. Nå får vi ikke kontakt med dem, og det kan tyde på at de har flyttet seg litt, sier Korstad.

Dårlig dekning og ulendt terreng

Personene hadde nemlig med seg mobil, og fikk så vidt ringt politiet rundt kl. 19.45, selv om dekningen i området er særs dårlig.

– De rakk å oppgi GPS-koordinater som vi nå går etter, sier operasjonslederen.

Leteaksjonen kan likevel være lettere sagt enn gjort.

Trollheimen er et ulendt turområde, og letemannskapene trenger lang tid på å komme seg til området der personene gikk seg vill.

– Vi fikk meldingen litt før åtte, og vi kan nok ikke regne med å være på stedet før rundt midnatt. Det er Røde Kors Rindal som har rykket ut, sier Korstad.

Laster kart, vennligst vent...