To belgiske turister funnet i god behold

To belgiske fotturister ble ved midnatt natt til lørdag funnet i god behold etter at de gikk seg vill ved Romsdalseggen.

Romsdalseggen kan bli eit av dei nye store turistmåla i Noreg.

Været i området ved Romsdalseggen gjorde det vanskelig å finne de to fotturistene.

Foto: Arnt Flatmo/www.westcoastpeaks.com

Det var like før klokka 18 fredag kveld at politiet ble kontaktet av en mann og en kvinne på tur over Romsdalseggen i Rauma. De hadde gått seg bort og trengte hjelp for å komme seg ned fra fjellet.

Et Sea King-helikopter og en alpin redningsgruppe ble satt inn i søket etter de to turistene, men været gjorde søket vanskelig.

– Tåka er så tjukk at de i helikopteret ser ikke de to personene, sa Tove Anita Asp ved operasjonssentralen til Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NRK like etter klokka 20 fredag . Helikoperet måtte senerere returnere på grunn av den dårlege sikten.

Kraftig skydekke gjorde i perioder letearbeidet vanskelig. De to turistene hørte helikopteret, men helikopteret kunne ikke finne dem.

Bakkemannskaper

Det var bakkemannskaper fra den alpine redningsgruppen som til slutt fant turistene.

De er funnet i tilsynelatende god form, opplyste politiet like etter midnatt. Turistene hadde blitt overrasket av snø og fant ikke stien videre.

De ble funnet i nærheten av Blånebba. Politiet hadde telefonkontakt med dem og ba dem holde seg i ro inntil hjelpemannskapene ankom stedet.