Får bli i Norge inntil videre

En mor og fire barn som skulle bli uttransportert av Norge mandag får bli i Norge inntil videre. Grunnen er at politiet ikke vet hvor ene datteren i familien er.

Fakkeltog for Elina

Venner av Elina arrangerte fakkeltog etter at ho rømte fra asylmottaket.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

En fjorten år gammel jente får bli i Norge, sammen med søsken og mor, inntil videre etter at jenta rømte fra asylmottaket de har bodd på.

Mandag skulle hele familien sendes ut, men hittil er det kun far i familien som er sendt ut av landet. Han ble sendt til Trandum og er i dag sendt til Tsjetsjenia, opplyser politiet.

For da politiet kom på døra mandag for å hente familien, stakk den 14 år gamle dattera i familien av. Og fordi fjortenåringen har gått i dekning, får mor og de andre barna bli inntil videre.

Politiet leter ikke

– Når vi får beskjed fra sentralt hold om at uttransporten av de er satt på vent, så forholder vi oss til det, sier fungerende lensmann Trond Arne Aglen.

Trond Arne Aglen

Fungerende lensmann Trond Arne Aglen.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Aglen forteller at de ikke aktivt leter etter jenta.

– Vi avventer svar fra sentrale myndighet i forhold til hva som skal skje med familien. Og det vil nok ta litt tid, forteller Aglen.

Lokalt engasjement

Den russiske familien har bodd i Ulsteinvik i over seks år.

– La Elina bli, runget det i Ulsteinvik sine gater i går ettermiddag da folk i Ulsteinvik gikk i fakkeltog til støtte for den 14 år gammel jenta og familien hennes som skal sendes ut av landet.

Astrid Johansen

Astrid Johansen var initiativtaker til fakkeltoget.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

– Vi gjør det fordi bestevenninna vår, som vi har kjent lenge, blir sendt ut av landet. Vi kjemper for at hun og familien skal få bli, sier Johansen.

Johansen synes ikke det er rett at familien skal bli kastet ut etter så mange år i Norge.

Jenta skal være i gode hender i Ulstein.