Normal

Stanset i bilkontroll - tatt for ulovlig opphold i Norge

En helt ordinær bilkontroll endte opp med at en mann i begynnelsen av 20-årene ble pågrepet for ulovlig opphold i Norge.

Politi

Politiet kom over en albansk mann uten lovlig opphold i Norge da de kontrollerte en bilfører i Fræna i Møre og Romsdal.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Det startet med en melding om vinglete kjøring i Malmefjorden i Fræna kommune i Møre og Romsdal natt til søndag. Politiet rykket ut for å sjekke bilføreren i den tro at det kanskje kunne dreie seg om promillekjøring.

Det gjorde det ikke. Bilføreren var edru, men han hadde ikke førerkort. Da mannens identitet ble nærmere kontrollert, viste det seg at politiet hadde fått en langt større sak i fanget.

– Kontrollen viste at mannen hadde albansk pass og oppholder seg ulovlig i Norge, sier operasjonsleder i Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Rolf Anders Korstad.

Utvisning

Mannen i begynnelsen av 20-årene sitter i arresten og skal avhøres i løpet av søndagen. Han er pågrepet i henhold til utlendingsloven og blir anmeldt.

Spørsmålet er så hva som vil skje videre med mannen. Resultatet kan bli at han blir utvist.

– Saken blir nå vurdert i forhold til eventuell utvisning, sier Korstad.

– Er det ikke litt spesielt at en bilkontroll får et slikt utfall?

– Jo, men slik er politihverdagen. En sak kan ende opp som noe helt annet. Vi vet jo ikke hvorfor han kjørte vinglete heller, men det er jo veldig bra at folk melder fra om slikt, sier Korstad.