Hopp til innhold

Stoltenberg svarer på spørsmål om sykehussaken

Statsminister Jens Stoltenberg holdt fast ved sykehuspolitikken da han oppsummerte året som har gått. På en pressekonferanse støttet han avgjørelsen om å utsette Molde sykehus.

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg oppsummerte året som har gått. Et av temaene var sykehusstriden i Møre og Rosmdal.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

I dag tidlig avviste statsminister Jens Stoltenberg at regjeringen har tatt stilling i sykehussaken. Bakgrunnen for intervjuet var opplysningene som kom fram i går, om at regjeringen alt i februar hadde bestemt seg for en plassering nær Kristiansund.

– Det er ikke fattet noen beslutning om noe nytt sykehus. Det som blir referert til er ikke et uttrykk for regjeringens syn, sier statsminister Jens Stoltenberg til NRK.

Video Jens Stoltenberg på oppsummerende pressekonferanse

Her kan du se og høre hva Stoltenberg sa om helse.

Vil ha bedre funksjonsfordeling

Under pressekonferansen sa Stoltenberg at den statlige overtagelsen av sykehusene har vært viktig for økningen i både kvalitet og kapasitet. Han viste til at langt flere får behandling ved sykehusene enn tidligere. Han varslet også at arbeidet med å endre arbeidsoppgavene til sykehusene skal fortsette.

– Vi vil ha bedre arbeidsdeling ved sykehusene. Kvaliteten øker betydelig. Det er bedre å få god behandling ved få sykehus enn middels ved mange sykehus. Dette blir fulgt opp i nasjonal helseplan, sa statsminister Jens Stoltenberg.

Fremgang i sykehussektoren

Jens Stoltenberg la vekt på at det har vært fremgang i satsingen på sykehussektoren. Det investeres mer og det behandles flere, sa han.

– Det viktigste når det gjelder sykehus er å sikre sikre mennesker god behandling. Fortsatt er det mangler. Men vi har aldri før behandlet så mange mennesker som nå. Kvaliteten øker. Det er ikke lenge siden folk døde av kreft. Nå overlever flertallet. Nå kan vi behandle sykdommer vi ikke kunne behandle før, sa Stoltenberg.

– Helseministeren gjør jobben sin

Flere av spørsmålene fra de fremmøtte journalistene kom inn på sykehussaken. Statsministeren gikk til forsvar for helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

– Anne-Grete Strøm-Erichsen har gjort det hun skulle gjøre. Helse Midt-Norge sa at de ikke hadde økonomi nå. Da venter vi med å realisere sykehusplanene. Vi kan ikke særbehandle Helse Midt-Norge. Det er urmimelig om vi forskjellsbehandlet ny Molde sykehus sammenlignet med andre prosjekter, sa Stoltenberg.