NRK Meny
Normal

Jobber fra toppen – venter på varmesøkende kamera

En svært omfattende leteaksjon er satt i gang for å finne mannen som er savna i fjellet i Eikesdal. Opp mot 60 letearbeidere er med i søket, men de kan foreløpig ikke benytte seg av helikopter med varmesøkende kamera, som står på bakken i Oslo på grunn av tåke.

Leteaksjon Eikesdal

Et stort apparat er satt inn i letearbeidet, som nå hovedsakelig skal foregå fra toppen av fjellet. Både Sivilforsvaret, Røde Kors og Norsk Folkehjelp er representert i mannskapet.

Foto: Erik Hattrem / NRK

– Vi kjører på nå, sier operasjonsleder i politiet i Nordmøre og Romsdal.

Mann sakna i Eikesdal

Et helikopter er med i søket etter mannen, men foreløpig mangler mannskapet varmesøkende kamera.

Foto: Ann Kristin Vike

Mellom 50 og 60 personer, fordelt på henholdsvis sivilforsvaret, Røde Kors og Norsk Folkehjelp er med i søket etter 58-åringen, som ble meldt savnet av familie og venner tirsdag. I tillegg er hundepatruljer satt inn i søket etter mannen, og luftambulansen på Dombås assisterer med helikopter.

Mannen, som er fra Oslo, la ut på tur mot Vikesaksa, et fjell på grensa mellom kommunene Sunndal (Nordmøre) og Nesset (Romsdal) på mandag. Politiet hadde torsdag formiddag ikke gjort noen konkrete funn i fjellet. Bilen til den savna mannen ble rask lokalisert i Eikesdalen på onsdag.

Røde Kors i aksjon i Eikesdal

Flere av hjelpekorpsene i fylket deltar nå på leteaksjonen etter en savnet mann i Eikesdalen i Romsdal. Mannskap fra Rauma, Molde og Tingvoll er på plass, her representert ved korpsleder i Rauma Røde Kors Hjelpekorps, Øystein Valde.

Foto: Elisabet Flemmen / Røde Kors

Lokal hjelp

Blant dem som er med i letingen er Knut Vike, som driver hytteutleie i området. På mandag kontaktet mannen, som nå er savnet, Vike for å rådføre seg om terreng og rute. Nå er Vike med i arbeidet med å finne mannen.

– Han forteller at det er veldig uoversiktlig. Det er ikke noen klar sti, det er ikke fint terreng, seier Ann Kristin Vike, som har vært i kontakt med Knut Vike, til NRK.

Likevel er politiet optimistisk til det videre letearbeidet, som sentreres rundt området i løypa han i utgangspunktet skulle gå.

– Forholdene i fjellet er fine nå, sier operasjonsleder.

Jobber fra toppen

En patrulje på ni personer og en hund har blitt fraktet til toppen av fjellet med helikopter og skal jobbe seg nedover i terrenget.

– Vi skal sette av folk i høyden, og jobbe oss nedover, sier operasjonsleder i politiet.

Mangler varmesøkende kamera

Ein mann i 50-åra er sakna i Eikesdal

En gruppe er fraktet opp til toppen av fjellet. Derfra skal de jobbe seg nedover i terrenget.

Foto: Ann Kristin Vike

Letemannskapene som arbeidet med søket gjennom natten til torsdag håpet å kunne benytte seg av varmesøkende kamera fra helikopter, men tåke i Oslo gjør at helikopteret ikke kan lette.

– Det står på bakken, bekrefter politiets operasjonssentral.

– Men været skal lette utover dagen, og vi håper å kunne benytte oss av det snart.

Kart Eikesdal
Foto: Google maps / Skjermdump