Normal

Drømmer om hotell, leiligheter og møtesal

Et nytt hotell og leilighetskompleks på Moa i Ålesund kan bli 70 meter høyt. Her kan du se skissene av det planlagte «Bladet».

70 meter høyt kan tårnet bli

Et nytt hotell kan bli 70 meter høyt og vil bli et landemerke hvis det blir bygd slik initiativtakerne tenker

På Moa-konferansen 29. oktober viste Pinsemenigheten Filadelfia en modell av planene. Det ble godt mottatt av de frammøtte.Her kan du for første gang se skissene av planene som inneholder hotell, konferansedel og eldreboliger

Inspirert av Bladet

Bladet i Molladalen er inspirasjonen til hotellet på Moa

Initiativtakerne har hentet inspirasjon fra Bladet i Molladalen

Det er Jan Huse i Skalér Arkitekter som har tegnet skissene. Han er selv nabo til Pinsekrika og har vært inspirert av det spesielle «Bladet» i Molladalen i Ørsta. Den 70 meter høye hotelldelen peker rett mot og har samme passform som steinen. Det er mye glass slik at gjestene skal få nye utsikten inn i Sunnmørsalpene.

Trenger samarbeidspartnere

Vidar Botn i Pinsekirka Filadelfia sier til NRK at de er interessert i samarbeidspartnere for å kunne bygge så stort.

Leilighetene kan få inneglassede terasser

Det er også planer om leiligheter med innglassede verandaer

–Vi vet at det er et stort behov både for hotell, leiligheter og konferansesal i Moa-området og vi har tomta til det, sier Botn

Pinsekirka Filadelfia flyttet fra Ålesund sentrum til Moa i 1998. Menigheten og aktivitetene har vokst og i dag er det behov for mere plass. Dagens møtesal er mange ganger for liten. Botn sier at menigheten ikke skal drive hotell, men ser for seg et tett samarbeid.

Slik ser prosjektet ut fra sør-vest

Planene sett fra sørvest

Skissestadiet

Vidar Botn understreker at de kun er på skissestadiet. Da de viste en liten modell på Moa-konferansen sist måned var det mange som kommenterte at de likte planen.

Spektakulær utsikt

Ingen ting å si på utsikten fra hotellromma

-Vi snakker om et så stort prosjekt til mange. mange millioner kroner at vi må ha med oss alle gode krefter, sier Botn. Det blir i hvert fall spennende å se hva det kan bli.

Se også Dette er bypakke-alternativene i Ålesund