NRK Meny
Normal

Skulle involvert arbeidstilsynet

Rådmannen i Eide kommune beklager at de ikke involverte arbeidstilsynet på et tidligere stadium, da småbarnsavdelingen på Lyngstad ble tatt i bruk.

 

Lyngstad barnehage
Foto: Roar Strøm / NRK

Småbarnsavdelinga på Lyngstad var stengt fredag, og vil trolig også være stengt på mandag, hvis ikke kommunen har funnet en alternativ løsning.

Rådmann Per Einar Dyrnes forteller at de fikk godkjent bygget av Kystlab, men ikke av arbeidstilsynet.

Skulle vært varslet

Over et år er gått siden ungdomshuset på Lyngstad ble tatt i bruk som småbarnsavdeling for Lyngstad barnehage på dagtid.

Torsdag ble avdelingen stengt, som følge av at hovedvernombudet satte foten ned mot det de ansatte mener er uforsvarlige forhold, både for dem selv og barna.

Etter en inspeksjon i forrige uke kom også arbeidstilsynet frem til at ungdomshuset ikke er tilrettelagt for barnehagedrift, og varslet om pålegg.

Men denne konklusjonen skulle ifølge arbeidstilsynet vært tatt for lenge siden, de skulle vært varslet tidligere, da det viste seg at avdelingen ikke ble en kortvarig midlertidig løsning.

Men arbeidstilsynet ble ikke varslet, forteller rådmann i Eide kommune, Per Einar Dyrnes.

Fire pålegg

 Nå vil Eide kommune få fire pålegg for småbarnsavdelingen, ifølge Astrid Bruvoll, seniorinspektør for arbeidstilsynet Midt Norge.

Dette gjelder dårlig sikring av utområdet og ikke tilfredssillende ventilasjonen, garderobe- og toalettforhold. De mener at det må bli enten barnehagen eller ungdomshuset som benytter toalettene. Arbeidstilsynet krever også eget personalrom for de ansatte.