NRK Meny
Normal

Siktet for frihetsberøvelse og vold

To personer er siktet for frihetsberøvelse etter en trusselsituasjon i Rauma natt til første april. Politiet holder kortene tett til brystet.

Politibil

Til sammen fem personer er arrestert etter det som skal ha vært en trusselsituasjon i Rauma.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Politiet er svært sparsommelige med opplysninger i saken og vil ikke fortelle hva som skjedde natt til 1. april. To utenlandske personer ble tirsdag morgen pågrepet og siktet for frihetsberøvelse, trusler, vold, brudd på narkotikaloven og våpenloven. Dette er i sammenheng med pågripelsen av tre andre, som nå har status som fornærmede.

Politijurist Kari Stokke forteller at det er bedt om varetektsfengsling av de siktede i fire uker.

– Begjæringen er sendt til Nordmøre tingrett, ogden er nok under behandling allerede. Så nå venter vi på avgjørelsen.

Onsdag formiddag fikk politiet tips fra publikum om at den etterlyste bilen ble sett i området mellom Bjorli og Dombås. Bilen ble stoppet på Lora i Gudbrandsdalen, og i bilen satt det tre menn fra Polen. Politiet tok dem med til stasjonen for avhør, og de fikk status som fornærmede. Men etter avhør og undersøkelser av bilen ble også de tre pågrepet. Senere på dagen ble alle også sjekka av lege.

– Da politiet stoppa de tre personene fant de noe i bilen som gjorde at vi arresterte dem, sier Stokke.

Disse tre er både fornærmede og mistenkte, og sitter fremdeles i politiets varetekt.

– Etterforskingen er i startfasen og politiet ønsker ikke å gi nærmere opplysninger om denne delen av saken, skriver politiet i en pressemelding.

Sakene etterforskes av Rauma lensmannskontor.